Slucaj Kos: Ispitan osumnjicenik za atentat

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nikica Curic (45) iz Osijeka, koji je zajedno s Mirom ?uricem Bombašom (41) iz ?akova osumnjicen za jedan od dva neuspjela atentata na poreckog dogradonacelnika i istaknutog IDS-ovca Edu Kosa, ispitan je u srijedu na pulskom Županijskom sudu, cime se istraga u ovom slucaju polako privodi kraju.

Optužnica još uvijek nije podignuta, no s obzirom na to da istražitelji intenzivno ispituju svjedoke, za ocekivati je da bi je Državno odvjetništvo uskoro moglo objaviti.

Curiceva braniteljica Meri Franicevic Gorjan nije nam mogla gotovo ništa reci, a još manje komentirati Curicevo ispitivanje pred istražnim sucem. Upitali smo ju je li tocno da je njezin branjenik trebao likvidirati Kosa za iznos od 40 ili 50 tisuca eura, odnosno je li Curic uopce priznao navode Državnog odvjetništva koji ga terete.

- Predmet je još u istrazi i ne mogu vam ništa više od toga reci, kazala nam je Franicevic Gorjan. Prema neslužbenim izvorima, vrlo je vjerojatno da je Curic priznao svoj dio krivice, no, baš kao što je rekao i policajcima prilikom privodenja, ni sam nije znao koga u Porecu treba ubiti.

Naime, navodno je Curic nakon privodenja policiji ispricao da nije imao puno informacija o tome tko je ta osoba koju treba likvidirati. Narucitelj mu je samo porucio da treba "ohladiti" jednu osobu iz Poreca, a da je sve narucio jedan porecki slasticar. Za to je trebao dobiti 40 ili 50 tisuca eura, no novac unaprijed navodno nije dobio.

Podsjetimo, kao narucitelj za neuspjele atentate na Kosa sumnjici se poznati porecki ugostitelj i vlasnik Gradske kavane Sefedin Bilali (72).

Bilali se od pocetka istrage krajem kolovoza ove godine nalazi u pritvoru u Puli. U pritvoru je i Bombaš, samo je Curic na slobodi. (M. SARDELIN, S. PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter