Slučaj Hloverka - mobing ili neprofesionalnost?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S mojih pedeset i nešto godina su me poslali na cestu s mikrofonom i kamerom. Radim uredno svoj posao bez ikakva prigovora. I to im smeta! To je čisti mobing. Ja sam mobingirana! – ovo je kratka izjava što nam ju je dala novinarka HTV-a Hloverka Novak Srzić dan nakon što u emisiji Pola ure kulture nije objavljen njen prilog na temu Hrvatskog audiovizulanog centra (HAVC). 

Objavljivanje nije dopustio v.d. glavnog urednik HTV-a Dean Šoša. Zašto? Po jednima cenzura, po drugima neprofesionalizam. Po trećima priča preko koje se lomi izbor za glavnog ravnatelja HRT-a, tim više ako je istina da je Šoša zabranio prilog jer je u njemu i izjava Denisa Kuljiša koji, navodno, u ime kandidata za ravnatelja Saše Runjića navija za rušenje aktualnog čelništva HRT-a. 

Branka kamenski kaže da je zgrožena ovom cenzurom. – U 18 godina, koliko ide emisija Pola ure kulture, mijenjali su se razni urednici, lijeve i desne političke opcije, oni pametni ili manje pametni, ali nikome nije palo na pamet ovakvo nešto. Svakako to nisam očekivala od Deana Šoše, kazala je Kamenski.

– Zatražio sam od Hloverke Novak Srzić da prilog o HAVC-u, koji zbog neprofesionalnosti u pripremi jučer nije emitiran, do sljedećeg tjedna nadopuni izjavama druge, suprostavljene strane, kako bismo ga emitirali i tako prekinuli neutemeljene priče o cenzuri koje su djelatnici programa za kulturu jučer iznosili u javnosti, i znanstveno-fantastične nadogradnje o povezanosti svega s odabirom Glavnog ravnatelja HRT-a. Zanimljivo, urednica programa za kulturu i urednica emisije Pola ure kulture odbile su i to učiniti, argumentirajući kako se ne žele više baviti HAVC-om. Na HRT-u nema zabranjenih sugovornika, niti će ih ikada biti, ali nažalost ima neprofesionalizma, a jedan takav promovira Hloverka Novak Srzić u emisiji svoje najbolje prijateljice Branke Kamenski, poručuje Šoša. (S. PAVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter