Slučaj Core Media: Šelebaj nije došao svjedočiti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlasnik produkcijske tvrtke Core Media Vladimir Šelebaj Sellier danas nije došao na zagrebački Županijski sud, gdje je trebao svjedočiti na suđenju bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu kojega je, po vlastitom priznanju, godinama podmićivao u zamjenu za prikazivanje emisija njegove produkcijske tvrtke.

USKOK-ova tužiteljica izvijestila je sud da nema potvrdu je li jedan od glavnih svjedoka tužiteljstva primio poziv za svjedočenje pa je sutkinja Jasna Smiljanić odlučila da će Šelebaj bti pozvati na ročište 21. siječnja kada bi trebao svjedočiti zaštićeni svjedok po imenu Krešo koji je, prema pisanju medija, u istrazi teško teretio Svilana.

USKOK Svilana tereti da je od kraja 2004. do kraja 2007. od Šelebaja primio 262 tisuće eura mita u zamjenu za prikazivanje emisija "Jedan na jedan", "U sridu" i "Istraga", pri čemu je za svaku emisiju od Šelebaja navodno dobivao po tisuću eura. I sam Šelebaj je u drugom postupku optužen za zloporabu položaja, tj. da je od studenog 2004. do veljače 2007. preko fiktivnih računa izvukao 9,4 milijuna kuna iz tvrtke Core media i još jedne tvrtke, te pritom državu oštetio za 3,1 milijun kuna neplaćenog PDV-a.

Na posljednjem ročištu jedan od glavnih USKOK-ovih svjedoka producent Edvin Softić izjavio je da su Svilana zvali "Mister Tisuću", te da mu je 2006. predao kuvertu u kojoj mu je za realizaciju emisije "U sridu" bilo namijenjeno 14.400 kuna.

Suđenje se nastavlja sutra ispitivanjem četiri svjedoka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter