Slučaj Celzijus: Sajam knjige će uložiti žalbu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruzi Sa(n)jam knjige jučer je uručeno prvostupanjsko rješenju o ovrsi Općinskog suda u Puli u kojem joj se nalaže da u Domu hrvatskih branitelja održi i organizira dodjelu nagrade Kiklop u kategoriji "Hit godine" za 2008. na kojoj autorici knjige "Gola istina" Nives Celzijus i izdavaču knjige Premier Media mora dodijeliti i ravnopravno uručiti skulpturu "Kiklop" i diplomu.

Zakonski rok za žalbu na Županijskom sudu u Puli je osam dana od primitka rješenja, a od direktorice sajma Magdalene Vodopije smo htjeli doznati hoće li udruga Sa(n)jam knjige u Istri iskoristiti tu mogućnost. Ona je odbila komentirati tu Sudsku odluku zbog prezauzetosti i uputila nas na odvjetnika Rudolfa Frančulu koji zastupa udrugu u tom slučaju.

- U današnjem razgovoru s gospođom Vodopijom dogovorili smo se da ćemo uručiti žalbu na Županijski sud u Puli. Smatramo da je tom odlukom o ovrsi sud dopisao prijašnji tekst presude što po nama nije u redu i nije zakonito pa ćemo se zbog toga i žaliti. Naime, Udruga Sa(n)jam knjige u Istri je Kiklope i diplomu poslala izdavaču i gospođi Celzijus putem pošte, no oni su ih odbili preuzeti na taj način, kazao je Frančula.

Frančulu smo upitali i da li je istina, kako to u svom jučerašnjem dopisu za medije tvrde iz izdavačke kuće Premier Media, da Udruga Sa(n)jam knjige u Istri Kiklopa mora dodijeliti najkasnije do 15. prosinca za kada je i zakazana dodjela ovogodišnjih Kiklopa u Svetim srcima. - To nije točno jer se radi o prvostupanjskom rješenju za kojeg postoji rok za žalbu što produžuje njegovo izvršenje. Žalbu ćemo uručiti u zakonskom roku, a on traje do 18. prosinca.  Odlučili Županijski sud da Udruga Sa(n)jam knjige organizira i održi javnu dodjelu nagrade u Domu hrvatskih branitelja to će biti izvršeno, kazao je Frančula.

U dopisu kojeg je izdavačka kuća Premier Media poslala medijima Nives Celzijus kaže da od svoje zaslužene nagrade neće odustati niti milimetra. (B. VINCEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter