Složenac od šparoga i jecmene kaše

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uživati u ovom u pravom proljetnom povrcu možete na više nacina. Osim što su visoko cijenjene zbog svog nutritivnog sastava, tražene su i zbog specificnog socnog okusa.



Sastojci:
40 dag šparoga, 30 dag sira grojera, 10 dag skuhane jecmene kaše, 3 jaja, pola vrecice kvasca u prahu, 8 dag brašna, 8 dag maslaca, 1 dl vrhnja, 3 peršinove grancice, sol i papar.

Priprema
: Skuhajte kašu. Operite i ogulite šparoge. Odstranite donji, tvrdi dio. Srednji narežite, a mekani vrh ostavite citav. Kuhajte 10 minuta u provreloj slanoj vodi.

Izmiješajte žumanjke s omekšanim maslacem i vrhnjem. Dodajte brašno pomiješano s kvascem, zatim kašu, sir narezan na kockice, nasjeckani peršin, sol i papar. Kad sve dobro pomiješate, pažljivo dodajte šparoge i snijeg od posoljenih bjelanjaka.

Prelijte u okrugli kalup za pecenje promjera 20 cm koji ste prethodno obložili masnim papirom za pecenje. Pecite 50 minuta na 180 stupnjeva.


Podijeli: Facebook Twiter