Slovenski premijer ljetuje u okolici Umaga!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Buduci da predsjednik slovenske vlade Borut Pahor pravi toliko problema našoj zemlji na putu u Europsku uniju, netko bi mogao pomisliti da ne voli Hrvatsku, ali bit ce baš suprotno. Naime, najmanje deset godina on ljetuje u okolici Umaga sa svojom partnericom, pravnicom Tatjanom Pecar i njihovim 12-godišnjim sinom Lukom. Obitelj njegove žene u tom mjestu ima vikendicu dva-tri desetljeca. Tijekom našeg obilaska ondje nikog nismo zatekli, a navodno je Pahor viden u ponedjeljak popodne kada je gliserom otišao na krstarenje, saznali smo od jedinog hrvatskog žitelja tog naselja u kojem ima oko 350 slovenskih vikendica.

Lani je Pahor, kada je bio samo predsjednik stranke Socijalnih demokrata, viden kako se druži sa susjedima, ali otkad je premijer, razumljivo je da se pritajio. Takoder neslužbeno, saznali smo i trac o njegovoj obitelji, koji govori o tome da Slovencima opcenito nije strano posezati za tudom zemljom.

Dakle, Pecarovi su nakon pet-šest godina parnicenja lani izgubili spor s prvim susjedima, obitelji Brizzi iz Trsta (gospoda kojoj nismo saznali ime rodom je iz Pule), jer su ušli za 15-ak cetvornih metara na njihovu parcelu. Malo su se proširili, jer im je toliko trebalo za napraviti ogradu i to prije nego su Trieštini izgradili svoju vikendicu. Naravno, kad su to Brizzijevi vidjeli, pronašli su odvjetnika iz Umaga i tražili svoje natrag. Tatjana Pecar, kao odvjetnica, vodila se time da su dugo u posjedu terena, te da im ti kvadrati pripadaju, što na sudu nije prošlo. Na kraju se obitelj Pecar dogovorila s Tršcanima i od njih otkupila tih 15-ak kvadrata.


Podijeli: Facebook Twiter