Slovenski parlamentarac dao ostavku nakon nesreće

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zastupnik u slovenskom parlamentu Peter Vilfan u nedjelju je dao ostavku, dan nakon prometne nesreće u kojoj je u Ljubljani kao vozač izazvao prometnu nesreću u alkoholiziranom stanju.

Nekadašnji košarkaš u nedjelju je u priopćenju za javnost naveo da je predsjednika parlamenta obavijestio o svojoj neopozivoj ostavci, nakon prometne nesreće u kojoj je u subotu teže ozlijedio starijeg pješaka kojega je nakon toga posjetio u bolnici i ispričao mu se, te da mu je jako žao zbog tog događaja.

"Napravio sam pogrešku zbog koje mi je jako žao, ali preuzimam odgovornost koja od mene zahtijeva da odstupim", naveo je Vilfan, potvrdivši da je policija prilikom izvida nesreće utvrdila da je imao veću količinu alkohola u organizmu od zakonski dopuštene.

"Subotu popodne proveo sam u društvu prijatelja i sjeo u auto, uvjeren da sam sposoban za vožnju do kuće, ali je očito da sam popio previše", izjavio je Vilfan.

On je u parlament izabran 2011. godine na listi Pozitivne Slovenije (PS), ali je iz stranke izašao nakon što je njezinim predsjednikom nedavno ponovo postao ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković, te je djelovao kao nezavisni zastupnik.

Vilfan je svejedno ostao kandidat PS-a na skorašnjim izborima za Europski parlament. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter