Slovenski GEN-I primio 1.084 zahtjeva iz Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nešto više od dva mjeseca, koliko tvrtke GEN-I i RWE Energija konkuriraju Hrvatskoj elektroprovredi (HEP) na tržištu električne energije, brojna su kućanstva i tvrtke odlučili kod njih potražiti jeftinije "kilovate". Iako je dio podataka o novim korisnicima poslovna tajna novi, prema informacijama što smo ih dobili u zagrebačkim centralama tvrtki GEN-I i RWE, interes građana sve je veći i te će tvrtke najvjerojatnije ostvariti svoje planove o primjetnom ulasku na hrvatsko tržište električne energije.

 U slovenskom GEN-I potvrdili su velik interes za njihovom ponudom u cijeloj Istri. "Iz Istarske županije smo u GEN-I do sada dobili 1084 upita za promjenu opskrbljivača električne energije," rekla nam je Jana Nemec Golob iz te tvrtke i precizirala: "Najviše upita, 280, je iz Pule."

U hrvatskom ogranku njemačkog diva RWE kažu da mogu objaviti samo broj svih svojih korisnika. "S 22. kolovozom potpisano je dvanaest tisuća ugovora na području cijele Hrvatske", rekla nam je Petra Hranilović iz RWE-a.

"Od 1. rujna jeftiniju struju će plaćati preko 3.500 hrvatskih građana koji će od tog datuma biti prebačeni na opskrbu strujom RWE Energije", napomenula je Hranilović.

Iako su obje kompanije donedavno bile posve nepoznate široj javnosti, treba naglasiti da već nekoliko godina posluju u Hrvatskoj. Slovenska tvrtka GEN-I na hrvatskom tržištu u posljednje četiri godine električnom energijom već opskrbljuje velike hrvatske tvrtke, grad Zagreb i druge gradske uprave i institucije.

Tvrtka RWE Energija hrvatska je podružnica njemačkog energetskog diva RWE, u čijem je suvlasništvu, između ostalog, i drugi blok TE Plomin. (D. GRAKALIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter