Slovenska policija razbila lanac organiziranog kriminala

Prije uhićenja osumnjičeni je u Izoli bacio u more pištolj i nekakav paket, ali ih je policija pronašla (PRIMORSKE NOVICE)
Prije uhićenja osumnjičeni je u Izoli bacio u more pištolj i nekakav paket, ali ih je policija pronašla (PRIMORSKE NOVICE)

U utorak i srijedu se u Izoli, Kopru, Piranu i Ljubljani provodila  opsežna akcija policije povezana s kriminalističkom istragom o međunarodnom organiziranom kriminalu, potvrdili su slovenskim  medijima Generalna policijska uprava u Ljubljani i Policijska uprava Kopar.

Međunarodni kriminal

No, nije potvrđeno da su akcije u slovenskom primorju povezane s ovima u Ljubljani, a više informacija, u interesu istrage, nije priopćeno.

Prema pisanju slovenskih medija radi se o opsežnoj istrazi organiziranog međunarodnog krijumčarenja oružja, droge i ilegalaca te drugih kaznenih djela. Uhićeno je više osoba, obavljena pretraga više stanova i ostalih prostora, a traga se za glavnim osumnjičenim 27-godišnjim Shqipronom Hoxhajem iz Izole, koji se sumnjiči za više kaznenih djela. Posljednji put je viđen u utorak oko podne u Ulici 15. maja u Kopru. Prema pisanju Primorskih novica Shqipron je parkirao BMW X6 kod sjedišta koparske kriminalističke policije i pješice pobjegao.

U Izoli je drugi muškarac, bježeći pred policijom bacio u more nekakav paket i pištolj, a onda je i sam ušao u more. No, prema pisanju Primorskih novica, osumnjičeni je uspio ući u more tek do koljena kada su ga zaskočili policajci, izvukli ga na obalu i oborili na tlo. (S. B. I., M. Ko.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter