Slovenska "Lolita" izvukla tunu od 109,70 kilograma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrijeme nije imalo milosti niti trećeg, posljednjeg dana natjecanja u lovu na veliku morsku divljač. More je bilo nemilosrdno i ovoga puta, a vjetrovi puhali iz svih smjerova obzirom na dvije ciklonalne fronte u području lova. No unatoč tome 52 tima na isto toliko brodica nije se dalo, te su osnaženi adrenalinom isplovili u lov. Neki su zbog kvarova na motorima odustali, drugi zbog banalnih stvari poput nedostataka goriva nakon starta tegljeni spasilačkim brodovima do benzinske postaje. Bilo je zbog valova i padova s brodica, nepredviđenog kupanja, odustajanja…Na kraju, ulovljeno je svega šest tuna, od čega su tri dovezane na obalu, a ostale puštene. Sveukupno je bilo čak desetak ugriza, ali riba je otpadala s udica ili jednostavno zubima potrgala strune. Najveća ulovljena prema gruboj procijeni imala je stotinjak kilograma.

Vodi domaći "Marko"

U petak, drugog dana natjecanja, vrijeme se nije smilovalo niti prilikom vaganja ulovljenih tuna u 21 sat na porečkoj rivi. Deset velikih ulovljenih riba bilo je posloženo na ceradu, a sve koje je zanimalo kakvi će biti rezultati, zbog nemilosrdnog pljuska bili su mokri do gole kože. Najveća ulovljena tuna bila je ona slovenske ekipe „Lolita“, pod vodstvom kapetana Saše Apostolovskog kojoj je trebalo čak 90 minuta borbe sa 109,70 kilograma teškom «beštijom». Drugu po težini tunu tešku 82,65 ulovila je talijanska ekipa „Baldibum“ i kapetan Domenico Tate, a treća najteža na vagi bila je tuna teška 78,10 kilograma koju je ulovila domaća ekipa «Marko» s kapetanom Draženom Horvatom. 

Nakon dva dana natjecanja unatoč velikim razlikama u ulovima, jer prvoga dana izvučena je tuna od čak 120 kilograma, trenutno vodeću poziciju s najvećim brojem bodova zauzima domaća ekipa „Marko“, inače članovi ŠRK BigGame4Tuna. Drugo mjesto zauzela je talijanska posada ekipe „Fiuri“ s kapetanom Fabriziom Mantovanom, a treće mjesto trenutno zasad «drži» spomenuta slovenska družina «Lolita» s najveće ulovljenom tunom od petka.

Bodovi za puštanje

Tako velika razlika u bodovanju unatoč razlici od ostvarenog težinskog vaganja je takva, jer su neki tune ulovili i potom pustili, što automatski donosi više bodova, a kakav će biti konačni rezultat, te tko će biti pobjednik na 3. izdanju Offshore World Challenge – Poreč 2017. doznat će se uskoro, nakon što se održi subotnje vaganje u kasnovečernjim satima i dodjeli odličja u hotelu Palazzo. Pobjednik će se sigurno imati čemu radovati, jer osim proglašenja najboljeg na najvećem natjecanju u big game fishingu u Hrvatskoj, imat će čast sudjelovati i na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u travnju 2018. u Queposu u Kostariki. (Napisao i snimio Ivan GRGAT)


Podijeli: Facebook Twiter