Slovenija zbog Hrvatske prokockala ugled

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši slovenski predsjednik Milan Kucan podržao je danas arbitražni sporazum što su ga hrvatska premijerka Jadranka Kosor i slovenski premijer Borut Pahor potpisali u Stockholmu, tvrdeci da je napisan «dobro i promišljeno», s dovoljno «pravnog znanja i mudrosti».

- To svjedoci da su sporazum u EU-u pisali ljudi koji znaju gdje je problem i kako ga riješiti, kazao je Kucan u intervjuu za ljubljansko Delo, upozoravajuci i da ce arbitražni sporazum Sloveniji omoguciti «povratak vjerodostojnosti». Slovenija je, po njegovim rijecima, zbog granicnog spora «prokockala ugled najuspješnije nove clanice EU-a».

Kucan smatra da su Kosor i Pahor pri potpisu arbitražnog sporazuma pokazali puno hrabrosti i drukciju retoriku, s naglaskom na prijateljstvo i zajednicke interese, što bi, po Kucanu, morala biti misao vodilja pri rješavanju granicne problematike. Pozivajuci slovenske birace da podrže sporazum i rješenje koje je važno za slovensku buducnost, Kucan je upozorio da su najveci kriticari sporazuma «oni koji su imali priliku riješiti problem, ali to nisu ucinili».


Podijeli: Facebook Twiter