Slovenija: Zadnje ankete predviđaju pobjedu Cerara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema zadnjoj predizbornoj prognozi koju je objavila u subotu agencija Episcenter, na sutrašnjim parlamentarnim izborima u Sloveniji pobijedit će Stranka Mire Cerara (SMC) za koju bi moglo glasovati 33,4 posto birača.

Na drugom mjestu je Slovenska demokratska stranka (SDS) Janeza Janše s 21,3 posto, a na trećem Demokratska stranka umirovljenika (DESUS) Karla Erjavca s 10,3 posto. Za Socijalne demokrate (SD) Dejana Židana glasovalo bi 9,3 posto.

Prema istoj najavi, Cerarova stranka nešto je povećala prednost pred Janšinom u odnosu na zadnje ispitivanje s početka tjedna, a na izbore će izaći 44 posto od 1,7 milijuna birača.

Prema zadnjoj predizbornoj prognozi tjednika Mladina, SMC će na sutrašnjim izborima pobijediti s 33,2 posto glasova, dok će Janšina stranka dobiti 22,7 posto. U novom će parlamentu mandate dobiti još Demokratska stranka umirovljenika (DESUS), Socijalni demokrati (SD), Slovenska pučka stranka (SLS), demokršćanska Nova Slovenija (NSI) i Savezništvo Alenke Bratušek (SAB), dok je nešto ispod praga za ulazak u parlament trenutno Udružena ljevica (ZL). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter