Slovenija pomaže istarskom zaledu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zajednicki sporazum o partnerstvu u projektu "Revitas", za revitalizaciju istarskog zaleda i njegova turizma, potpisali su predstavnici Mjesne opcine Kopar, nositelja tog projekta, i partneri - Istarska županija i njena Turisticka zajednica, Zavod za zaštitu kulturne baštine Slovenije, opcine Izola, Piran i Svetvincenat te gradovi Porec, Buzet i Vodnjan.

Dobrodošlicu su gostima zaželjeli Jani Bacic, zamjenik koparskog gradonacelnika, i Ivana Štrkalj, strucna voditeljica i koparska koordinatorica "Revitasa", koja je okupljene upoznala s detaljima ovog projekta, koji ce trajati dvije i pol godine.

Financira se u sklopu programa prekogranicne suradnje IPA CBC Slovenija-Hrvatska 2007. - 2013. i težak je 1,84 milijuna eura, od cega se 85 posto sufinancira IPA-sredstvima.

Prekogranicni ciljevi projekta su zaustavljanje propadanja istarske unutrašnjosti uz ocuvanje kulturne baštine i promicanje razvojnih i turistickih integralnih proizvoda, oblikovanje prekogranicne turisticke destinacije i promicanje održivog razvoja turizma u istarskom ruralnom podrucju na temelju kulturnog i prirodnog bogatstva tog podrucja.


Podijeli: Facebook Twiter