Slovenija: Ministar Virant korumpiran?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slovenska premijerka Alenka Bratušek rekla je u utorak, komentirajući aferu privilegiranog kupovanja jeftinih avionskih karata ministra unutarnjih poslova Gregora Viranta, da će, pokažu li se optužbe točnim, ostavka biti jedino rješenje.

"Treba utvrditi prave činjenice. Ako su optužbe istinite, onda će Virant, koji je poznat kao borac protiv korupcije, znati što mora učiniti", rekla je Bratušek, komentirajući na pitanja novinara slučaj "Virant", zbog kojega oporba traži ministrovu ostavku.

Dodala je da nije točno upoznata sa stanjem stvari, osim iz medija, pri čemu je ocijenila da Virantova ostavka ne bi bila isključena ako njegov slučaj ponovno u razmatranje uzme antikorupcijska komisija i procijeni da se radi o korupciji.

Virant se našao u postupku pred antikorupcijskom komisijom jer je više godina po privilegiranim cijenama za sebe i članove svoje obitelji kupovao jeftine avionske karte tvrtke Adria Airways koja je u državnom vlasništvu. Iako ga je nedavno oslobodila odgovornosti za taj slučaj, antikorupcijska komisija u ponedjeljak je objavila da će se možda opet pozabaviti istim slučajem nakon novih otkrića, odnosno činjenica koje komisiji prije nisu bile poznate.

Ljubljanski Dnevnik objavio je u ponedjeljak prepisku Viranta i nekadašnjeg komercijalnog direktora Adria Airwaysa, ministrova školskog kolege, iz koje se vidi da je Virant, pozivajući se na prijateljstvo s njim, molio za karte po nižim cijenama, zbog čega je u nekoliko godina platio 7.000 eura manje no da ih je kupovao redovnim kanalima kao običan građanin. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter