Slovenci su se pokazali kao najbolji pustolovi

Tragovi nevremena pratili su natjecatelje (Dejan HREN)
Tragovi nevremena pratili su natjecatelje (Dejan HREN)

Rezultati pustolovne utrke Brijuni Adventure Race BAR 2016. održane proteklog vikenda u akvatoriju Nacionalnog parka Brijuni, postali su službeni. Inače, brojnija po prijavljenim timovima bila je light kategorija na 40 kilometara, dok je zahtjevnija bila ultra na 80 kilometara. Utrka se sastojala od šest disciplina: plivanja, trčanja, vožnje biciklom, veslanja u kajaku, ronjenju na dah i absailu (spuštanju po sajli).

Prvima do cilja trebalo pet sati

Prvo mjesto u light kategoriji osvojili su tako Slovenci, Blaž i Dušan Petrovič s vremenom 5.19 sati, na drugo mjesto su se plasirali također slovenski natjecatelji Klemen Kotnik i Simon Krampač s vremenom 5.20, dok su trećeplasirani bili Puljani Siniša Božičković i Igor Prenz s vremenom 5.30 sati. Prva mješovita, muško-ženska ekipa, plasirala se na peto mjesto, a bili su to također Puljani Deana Škarić i Alen Živolić, kojima je do cilja trebalo 5.49 sati. Drugo mjesto od mješovitih ekipa osvojili su Matea Milovan i Josip Pavlin s vremenom 6.12, a treće Jan i Katja Dovč (6.16 sati). Bilo je i ženskih ekipa, a prva se plasirala na 39. mjesto. Bile su to Puljanke Sabina i Carla Laban s vremenom 7.12.

Zahtjevnija ultra kategorija iziskivala je više vremena i truda, a nakon 6.59 sati na prvo mjesto plasirali su se Slovenci Tilen Potočnik i Klemen Udovič. Tek dvije minute kasnije u cilj su stigli i Puljani Ervin Radulović i Igor Buić, dok su se treći plasirali natjecatelji iz Krasice, ujedno i miješana muško-ženska ekipa, Igor Dorotić i Ana Rumiha.

Talijanke najbolje

Drugo mjesto od mješovitih ekipa pripalo je Andražu Hribaru i Vedrani Maršić koji su utrku "pregazili" u 7.29 sati, dok je treće mjesto pripalo Barbari Jolič i Juri Zmrzlikaru koji su utrku završili nakon 7.51 sati. Jedna od rijetkih ženskih ekipa u ovoj kategoriji plasirala se na 24. mjesto, a činile su je Talijanke Roberta Peron i Marialuisa Toniato.

Organizator utrke bio je Sportsko rekreacijski klub Puls (SRK Puls) iz Pule, u suradnji s Nacionalnim parkom Brijuni, kampom Bi Village, turističkim zajednicama Fažana i Pula te Općinom Fažana. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter