Slovenci osvojili Loboriku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvostruku pobjedu u seniorskoj konkurenciji odnijeli su vozaci slovenske momcadi "Adria mobil" na 16. Velikoj nagradi biciklista Loborike koja je u organizaciji istoimenog kluba održana u nedjelju sa startom i ciljem u tom mjestu.

Kristijan Fajt pobjednik je u zajednickoj utrci kategorija Elite i Under 23, a u tom potonjem uzrastu najbolji je bio njegov momcadski kolega Blaž Jarc. Njihov dvojica su zajedno prošli ciljem, nakon što su se 18 kilometara prije cilja otarasili društva Kristijana ?uraseka iz "Loborike". ?urasek je na kraju zaostao 1.03 minute, dok je skupina s najboljima u cilj stigla s 3.14 minuta zaostatka.

U juniorskoj utrci pobjeda je pripala domacem natjecatelju Endiju Širolu. Posebno motiviran zbog toga što nije uvršten na reprezentativi popis za Svjetsko prvenstvo u Moskvi Širol je u sprintu skupine od osam vozaca pobijedio ispred Jasmina Becirovica (Puris Kamen) i Jurice Kneževica (Fortica Tommasini). Kod pocetnika, pak, najjacim se pokazao Ion Božic takošer iz slovenskog "Adria mobila" ispred Luke Jovanovica iz "Sokol Cestorada" i Petera Kozlovica iz "Puris Kamena".

 

 


Podijeli: Facebook Twiter