Slovenci najviše vole kampove Lanternu i Uliku

Autokamp Ulika (J. PREKALJ)
Autokamp Ulika (J. PREKALJ)

Porečki kamp Lanterna te rovinjski kamp Ulika najomiljeniji su istarski kampovi među slovenskim gostima. Pokazalo se to nedavno u Portorožu na međunarodnom sajmu Bonaca - sajmu nautike, kampinga i zelene energije gdje su dodijeljene nagrade "Naj kamp Adria 2013" najboljim kampovima u Sloveniji i Hrvatskoj prema izboru kampista.

U velikoj konkurenciji od čak 53 kampa iz Slovenije i 153 kampa iz Hrvatske, koji su bili podijeljeni u 9 kategorija s obzirom na veličinu i položaj kampa, nagradu u kategoriji veći kampovi Istre osvojila je Lanterna, dok je Ulika proglašena najboljim malim kampom na Poluotoku.

U ocjenjivanju kampova, koje je trajalo od 20. svibnja do 16. rujna, sudjelovao je rekordan broj od 47.316 kampista - većinom slovenskih, iako je bilo i kampista iz Hrvatske, Češke, Austrije  i Italije. Ovu akciju ocjenjivanja su treći put organizirali kamping portal Avtokamp.si i kamping revija Avtodom, te turistički portal Dobro jutro Slovenija!. 

Avtokamp.si je vodeći internetski portal za kampiranje u Sloveniji koji svojim korisnicima nudi informacije o više od 400 kampova u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini, a godišnje ga posjeti više od milijun korisnika. Posebno je omiljen zbog korisnih i ažurnih informacija o kampovima kao i mogućnosti ocjene svakog kampa. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter