Slovenci najbolji imitatori rike jelena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slovenski natjecatelji osvojili su prva mjesta u oponašanju rike jelena na sedmom medunarodnom prvenstvu koje je u toj neobicnoj disciplini održano krajem prošlog tjedna u Salzburgu u Austriji.

U konkurenciji natjecatelja iz Austrije, Ceške i Slovenije (u zadnji trenutak dolazak su otkazali Madari) na natjecanju održanom uz tradicionalni sajam lova i ribolova Slovenci su osvojili prva mjesta u tri razlicite kategorije: u oponašanju rike kojom jelen zove ženku na parenje, u oponašanju glasa kojim jelen tjera mužjaka koji mu konkurira u parenju, te u imitaciji glasa umornog jelena nakon parenja.

Kako bi se osiguralo da suci pošteno sude o tome koji natjecatelj najvjernije oponaša jelenovu riku, peteroclani žiri imao je povez preko ociju, a neki su natjecatelji morali ponoviti svoj nastup, javili su slovenski mediji.

Slovenskim natjecateljima žao je jedino, navode mediji, što su odustali Madari, jer su uvjereni da bi i njih natkrilili u rijetkom egzoticnom sportu popularnom medu lovcima.

Rekviziti koji pomažu za oponašanje jelenove rike su razliciti i nisu ograniceni: neki natjecatelji koriste ovnujske rogove, neki velike školjke, pa cak i razlicite plasticne cijevi iz kojih se može izvabiti pravi zvuk.


Podijeli: Facebook Twiter