Slovenci nadmocni na istarskom nebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slovenac Primož Gricar pobjednik je 11. otvorenog prvenstva Hrvatske u slobodnom letenju zmajem koje je proteklih dana održano na sjeveru Istre. Gricar je time još jednom potvrdio da opravdano vodi na svjetskoj rang listi letaca.

Slovenci su pomeli konkurenciju ovog tradicionalnog letackog natjecanja jer su im u ukupnom poretku pripala sva tri mjesta - drugo mjesto osvojio je Franc Peternel a trece Stanislav Galovec.

U konkurenciji hrvatskih pilota, novi državni prvak je Dario Tomašic (LD Zaprešic), na drugo mjesto plasirao se Nevio Ladavac (KSL "Homo volans") a na trece Alen Miloševic (LD Zaprešic).



Ekipno medu hrvatskim klubovima za prvo mjesto izborio se KSL "Krila Kvarnera", za drugo LD Zaprešic, a trece KSL "Homo volans".

Rezime je to letackog natjecanja koje je na sjeveru Istre okupilo 40 natjecatelja iz osam država: Slovenije, Belgije, Makedonije, Madarske, Ukrajine, Rusije, Njemacke i Italije. Natjecatelji su uspjeli odraditi tri letacka dana, s disciplinama dužine 80, 100 i 50 kilometara.

Letjelo se s Ucke i Raspadalice iznad Buzeta, a slijetalo u Boljunsko polje i u Buzet. Natjecatelji su zadovoljni letackim mogucnostima sjevernoistarskog podrucja, a atraktivno zmajarenje privuklo je i brojne znatiželjnike. Sjedište natjecanja, kao i prethodnih godina, bilo je smješteno u Rocu, dok je proglašenje pobjednika sa završnom feštom, održano u pecini u selu Hlaji pored Roca. (G. CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter