Slovenci ljubomorni na Hrvate

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gotovo da nije bilo posjetitelja na danas otvorenom beogradskom medunarodnom turistickom sajmu koji se nije prisjetio kako je nekad bilo ljetovati na hrvatskom Jadranu. Sve to zahvaljujuci prvoj hrvatskoj nacionalnoj prezentaciji na ovom tržištu.

"Hrvatska je najljepši dio Mediterana. Koja Turska i Grcka! One se s njom ne mogu ni usporedivati. To je ono što Mediteran uistinu i jest, od plaža, mora, mirisa borova, kulture, hrane. Jako nam nedostaje ljetovanje na vašoj obali, a pogotovo u Istri kamo smo nekad odlazili", rekla nam je jedna Beogradjanka koja je na štandu Hrvatske turisticke zajednice razgrabila prospekte istarskih destinacija. "Imali smo dvije glavne destinacije u Hrvatskoj: Rovinj i Dubrovnik. U posljednje vrijeme ponovno smo poceli dolaziti kod vas, i to u Istru i na Kvarner jer se tamo osjecamo najbolje. Voljeli bismo i u Dalmaciju, ali se još uvijek ne osjecamo dovoljno sigurni, a na godišnjem odmoru ne želimo imati neugodnosti."

Rekla nam je da je, osim nostalgije za Istrom, velika prednost i njena blizina te dobra prometna povezanost i dobre ceste. Na Poluotoku su automobilom za pet sati, a autobusom im treba koji sat duže. Isto tako, istarska im je regija interesantna u pred i posezoni zbog ponude u unutrašnjosti.

Definitivno se može reci da je prvi dan beogradskog turistickog sajma, na kojem se predstavlja 850 izlagaca iz 41 zemlje, protekao uspješno za Hrvatsku što se tice posjecenosti turista i poslovnih partnera, ali i interesa njihovih medija. Prvi hrvatski nastup na ovom turistickom sajmu toliko je bio interesantan medijima, da su se povrijedenima osjetili Slovenci koji su zemlja partner sajmu. I to zbog toga jer se, po njihovom mišljenju, veca medijska pažnja posvetila Hrvatskoj, pa su iz protesta otkazali koktel koji su trebali organizirati prvu vecer predstavljanja.


Podijeli: Facebook Twiter