Slovenac starije životne dobi preminuo kod pulske tržnice

(M. KOŠTA)
(M. KOŠTA)

Slovenski državljanin, starije životne dobi preminuo je danas između 12.30 i 13.30 sati kod pulske tržnice unatoč naporima ekipe Hitne pomoći koja ga je gotovo 45 minuta pokušavala reanimirati. Muškarac se oko 12.30 sati nalazio za volanom Peugeota mariborskih oznaka, a s njim je u vozilu bila supruga s kojom je, doznajemo, bio u Puli na odmoru. Nakon što su vozilom došli ispred ulaza u restoran Markat, tijekom vožnje je muškarac najvjerojatnije doživio infarkt i zaustavio je vozilo.

- Supruga ga je hitro izvukla iz auta i odmah pozvala Hitnu pomoć, a priskočio joj je u pomoć i njihov obiteljski prijatelj koji je bio na tržnici, kazali su nam zaposlenici obližnjih poslovnih prostora. Tužnu i šokiranu suprugu koja je sjedila uza zid tješio je njihov obiteljski prijatelj, a brojni prolaznici nisu se zaustavljali, ni zadržavali u blizini prekrivenog tijela preminulog Slovenca koji je ležao na cesti pokraj Peugeota. Osim dva vozila Hitne medicinske pomoći na tržnici su bili i policijski službenici.

- Svaka čast ekipi Hitne. Došli su vrlo brzo i odmah započeli s reanimacijom. Trudili su se svim silama, nisu posustajali više od pola sata… A i više, možda je to trajalo i duže od 45 minuta. Ali čovjeku nažalost, nije bilo pomoći, ispričali su nam Puljani koji su se zatekli na tržnici i posvjedočili pokušaju spašavanja ljudskog života. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter