Slovenac istarskom autocestom 204 km/h

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom proteklog vikenda na istarskim prometnicama dogodilo se 65 prometnih nesreca. Ukupno je stradalo 18 osoba - teško je ozlijedena jedna, a lakše 17 osoba. U 52 prometne nesrece nastala je samo materijalna šteta.

Kako je izvijestio Domagoj Fabijancic iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU istarske, najcešce greške vozaca koji su izazvali nesrece ovog su vikenda bile brzina (21), nedovoljan razmak izmedu vozila (10) te vožnja pod utjecajem alkohola (5). Ukupno je istarska policija kontrolirala 535 vozila i vozaca, a utvrdeno je 418 prometnih prekršaja.

Najviše je evidentirano prekršaja brzine (111), nepropisnog pretjecanja (56), nevezivanja sigurnosnog pojasa (43), vožnje pod utjecajem alkohola (28), vožnje neregistriranim vozilom (19), upravljanja prije stjecanja prava (9) te nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje (8). Iz prometa je iskljuceno 38 vozaca i 20 vozila.

Od zabilježenih prekršaja vrijedi izdovojiti sljedece:

Na autocesti Pula - Kanfanar 30-godišnji Slovenac na motociklu "honda" u nedjelju je oko podneva jurio brzinom od 204 kilometra na sat.

U subotu je pak, oko 2.30 sati na Šišanskoj cesti, 45-godišnji vozac iz Pule upravljao automobilom "volkswagen" pod utjecajem 2,28 promila alkohola u krvi.

U akciji nadzora vozaca mopeda i motocikala koja je na podrucju PU istarske provedena u nedjelju od 16 do 20 sati kontrolirano je 100 mopeda i motocikala, ciji su vozaci pocinili 30 prekršaja. Iz prometa su iskljucena po tri vozaca mopeda i motocikla te šest vozila na dva kotaca. Za vrijeme održavanja akcije nije evidentirana niti jedna nesreca vozaca mopeda i motocikala.


Podijeli: Facebook Twiter