Slovenac audijem nasrnuo na Porečana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porečka je policija nakon kriminalističkog istraživanja utvrdila da postoji osnovana sumnja da je 27-godišnjak iz Kopra počinio kaznena djela teške tjelesne ozljede u pokušaju te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Slovenca se sumnjiči da je 6. prosinca oko 17.15 sati u poslovnom prostoru u Ulici Mate Vlašića u Poreču, sjeo u vozilo audi A3 slovenskih nacionalnih oznaka, prvo krenuo unatrag, a onda naglo prema naprijed i prednjim dijelom automobila udario 34-godišnjaka s područja Poreča.

Nakon što je vozilom udario muškarca, 27-godišnjak se udaljio s mjesta događaja. Zbog zadobivenih ozljeda 34-godišnjak je zatražio liječničku pomoć te je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Drugo kazneno djelo mladić je počinio već sljedećeg dana. Naime, oko 19.50 sati došao je do stambene zgrade u mjestu Vabriga te je na automobil renault espace slovenskih nacionalnih oznaka stavio posudu koju je potom zapalio. Vlasnik vozila, 69-godišnji državljanin Slovenije, uspio je zajedno s ostalim stanarima ugasiti vatru, a mladić je za to vrijeme pobjegao s mjesta događaja.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 27-godišnjak je 9. prosinca priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. (portal GI)


Podijeli: Facebook Twiter