Slovačka petarda na otvaranju

NI GRAM ŠANSE ZA USPJEH - Anton Bilić, Rudar
NI GRAM ŠANSE ZA USPJEH - Anton Bilić, Rudar

Utakmica 1. kola skupine A Kvarnerske rivijere: Rudar - Žilina 0:5 (0:3). Gradski stadion. Gledatelja 250. Sudac: Zoran Vasiljević (Fažana). Pomoćnici: Čalić (Marčana) i Starčević (Pula). Strijelci: 0:1 Duriš (21'), 0:2 Knižka (26'), 0:3 Gerebentis (35'), 0:4 Rokyčak (62'), 0:5 Davidik (68'). Žuti kartoni: Kozić, Radola (Rudar).

RUDAR: Blažina, Baskijera (od 54. Peršić), Biljuh (od 66. Gušić), Bilić, T. Licul (od 60. Radola), Belo (od 66. Ivančić), Kozić, Lazarić, M. Černjul (od 55. Vidak), Maksenčuk, E. Černjul.

ŽILINA: Petraš, Kočiš, Kopas (od. 55 Mihalik), Lacko, Dybala, Knižka, Gerebentis (od 60. Petrak), Duriš (od 50. Rokyčak), Sluka (od 50. Mudry), Mlynar (od 50. Labaj), Davidik.

Labinski su nogometaši u prvoj utakmici skupine Labin doživjeli visok poraz od slovačkog prvaka Žiline koji je pokazao da je barem za dvije klase jača momčad od Rudara. Od prve minute Slovaci su krenuli u napade prema domaćem golu i već su u prvom dijelu riješili pitanje pobjednika. Najprije je Duriš s ruba šesnaesterca lijevom nogom pogodio desni donji kut nemoćnog Blažine, da bi potom solo prodorom Knižka nanizao nekoliko domaćih igrača i pored vratara Blažine pogodio za 2:0. Priliku za povratak u utakmicu domaći su imali u 31. minuti kad je Mariano Černjul s četiri metra promašio nebranjena gostujuća vrata, da bi s druge strane Gerebentis udarcem s deset metara povisio na 3:0.

U nastavku su gosti nastavili u istom tempu, pa su tako u još dva navrata pogodili mrežu nemoćnih domaćina. U prvoj utakmici talijanska Spezia je pobijedila mađarski Ferencvarosi 3:1.

Između prve i druge utakmice upriličeno je svečano otvaranje turnira na kojem je bio prisutan i predsjednik Organizacijskog odbora Miroslav Uljan, a svečano ga je otvorio tajnik Saveza sportova grada Labina Siniša Verbanac. (R. FONOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter