Slovačka: Čalić slavio nokautom, Vrgoč na bodove

Marko Čalić (M. ANGELINI)
Marko Čalić (M. ANGELINI)

Dvojica pulskih boksača, Marko Čalić i Sanjin Pol Vrgoč, upisali su pobjede u trećem kolu srednjoeuropske boksačke lige "Boxing One", u kojoj nastupaju za jedinog hrvatskog predstavnika, Sesvete.

Vrgoč je u slovačkom gradu Galanti nastupio u srednjoj kategoriji, onoj do 75 kg u kojoj je dominirao tijekom sve tri runde u borbi protiv Nikolasa Hoanga, aktualnog prvaka Slovačke i na kraju uvjerljivo slavio na poene.

Čalić, najbolje rangirani hrvatski boksač na AIBA svjetskoj rang listi, nastupio je u "svojoj" teškoj kategoriji, do 91 kg i pitanje pobjednika riješio već u prvoj rundi klasičnim nokautom u dvoboju protiv Michala Plesnika, četverostrukog prvaka Slovačke i osvajača jakog međunarodnog turnira Grand Prix Slovakia.

Svojim odličnim nastupom dvojica Puljana pridonijeli su ukupnoj pobjedi Sesveta nad domaćim Galanta Kidsima rezultatom 14:7, čime su se sa stopostotnim učinkom nakon tri kola izdvojili na vrhu ljestvice. Naime, u prvom kolu Sesvete su na domaćem terenu svladale crnogorskog predstavnika Podgorica Falconse s 18:2, dok su u drugom slavile u Mađarskoj kod Gyori Patent Gladiatora rezultatom 16:5.

Inače, međunarodna liga "Boxing One" ove je godine okupila osam momčadi iz Mađarske, Slovačke, Srbije, Crne Gore te, po prvi put, Hrvatske. Svaki susret donosi devet borbi, dvije uvodne juniorske i sedam seniorskih, a Sesvete su svoje mjesto u ovom društvu izborile lanjskim osvajanjem naslova momčadskih prvaka Hrvatske. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter