Slomili nos policajcu u civilu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Ininoj benzinskoj postaji u Šijani, u Ulici 43. istarske divizije, u noci s cetvrtka na petak oko 2 sata došlo je do krvavog obracuna petorice mladica i dvojice policajaca koja su u to vrijeme bila izvan službe. U sukobu, u kojem se srecom nije potezalo vatreno oružje, teško je ozlijeden jedan policijski službenik, dok su ostali sudionici zadobili lakše ozljede. Uhicena su tri mladica, no zbog prekršajne obrade koja je u tijeku policija nije otkrila njihov identitet.

Prema rijecima nacelnika OKC-a Marka Petkovica, obracun je poceo nakon što su mladici poceli omalovažavati, vrijedati i psovati dvojicu policajaca koja su u civilu stala na bezinsku postaju da nešto kupe. Mladici su, doznajemo, netom prije dolaska dvojice policajaca, prolazili pored benzinske crpke te kod pumpe za zrak poceli razbijati boce. Kada su policajci vidjeli što se dogada, prišli su razularenim mladicima te ih pokušali primiriti, no mladici su još snažnije poceli galamiti i vrijedati policajce, a potom su na njih i fizicki nasrnuli.

U opcoj tucnjavi jedan policajac je dobio jak udarac u glavu, odnosno trostruki prijelom nosa, dok je drugi prošao nešto bolje, odnosno s lakšim ozljedama. Teže posljedice sukoba su, doznajemo, sprijecili interventni policajci koji su se ondje zatekli minutu nakon sukoba. Mladici su tako ukrcani u policijska vozila te odvedeni na prekršajnu obradu gdje im je izvadena krv i uzet uzorak urina. Trojica su zadržana u postaji, dok su dvojica puštena kucama. Petkovic je naglasio da se okolnosti krvavog sukoba još utvrduju te da ce, nakon prekršajne obrade, o daljnjem postupanju protiv trojice uhicenika odlucivati s nadležnim Državnim odvjetništvom.

Medutim, u našu se redakciju u petak javila djevojka jednog od uhicenih mladica koja tvrdi da je do tucnjave došlo bez razloga, odnosno da je jedan policajac prvi uhvatio za vrat jednog mladica. Kaže da su mu tada u pomoc priskocili njegovi prijatelji te da je pocela tucnjava, a onda je stigla i interventna policija. Ona tvrdi da su decke maltretirali, vukli ih po podu i tukli. Kazala je takoder da je dvojicu policajaca u civilu na benzinskoj crpki vidjela i prije tog sukoba kada je oko ponoci došla s prijateljicom po benzin. Vratile su se ondje oko 1.40 sati da bi mladice koji su do tada bili na utakmici u Barbanu odvezle kuci.

Prilikom našeg obilaska poprišta obracuna u petak na Ininoj bezinskoj postaji nismo zatekli djelatnika koji je radio kada se odigrao sukob. Njegovi kolege kazali su nam da on sukob nije ni vidio jer se odigrao pored uredaja sa zrakom, izvan njegovog vidnog polja. Vele da su culi za tucnjavu, no nisu znali što se tocno dogodilo ni tko je sudjelovao u sukobu.


Podijeli: Facebook Twiter