Slomili mu nos, ali obranio kafić od provalnika

Provalnici su ušli kroz prozor u prizemlju
Provalnici su ušli kroz prozor u prizemlju

- Ruke uvis, što radiš tu, rekao je držeći plinski pištolj Božo Vidulin (60) provalniku koji je čučao pored blagajne lokala i uzimao novac. Provalnik mu je odvratio: "Nemojte gospodine, nemojte gospodine".

Zbilo se to u ugostiteljskom objektu Dvigrad u Kanfanaru na Trgu Marka Zelka, u ponedjeljak nešto prije 3 sata ujutro, nakon što je obitelj Vidulin shvatila da u lokalu ima provalnika.

- Žena je oko 3 sata čula neki zvuk i otišla do prozora te pogledala prema prizemlju. Učinilo joj se da su se škurnice lokala zatvorile. Pozvala me i otišli smo vidjeti što je. Uzeo sam i plinski pištolj. Ušli smo u lokal i vidio sam provalnika kako čuči pored kase i uzima sitniš. Uhvatio sam ga za ruku, a kad je on uhvatio mene, pokušao sam opaliti plinskim pištoljem, ali ništa se nije dogodilo, zatajio je. Tada sam ga udario drškom pištolja po glavi, a on mene pepeljarom po licu.

U tom se trenutku pojavio drugi provalnik, kojeg nisam prije vidio, i umiješao se u sukob, no moja je supruga počela vikati i obojica su pobjegli kuda su i došli, kroz prozor. Ukrali su nešto novca, dok su kovanice koje su skupljali - ostavili, kazao nam je Božo Vidulin.

Na prozoru lokala, koji je u razini s cestom, vidljivi su tragovi nasilnog otvaranja. Božo Vidulin je zadobio prijelom nosa, što se klasificira kao teška ozljeda, "šljivu" na oku te nekoliko modrica po ruci. Supružnici su pregledani u pulskoj Općoj bolnici, nakon čega su pušteni kući.

Iz policije doznajemo da tragaju za dvojicom nepoznatih muškaraca koji su u noći oko 2.40 sati provalili u ugostiteljski objekt na Trgu Marka Zelka u Kanfanaru i pritom ozlijedili 60-godišnjeg vlasnika i njegovu 56-godišnju suprugu.

Izvještaj policije se poklapa s izjavom koju smo dobili od Vidulina. Protiv dvojice nepoznatih počinitelja slijedi kaznena prijava. (piše i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter