Šlogaru 30 godina, može se žaliti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrhovni sud potvrdio je kaznu od 30 godina zatvora beskucniku Mladenu Šlogaru, doznaje se na zagrebackom Županijskom sudu koji je Šlogara proglasio krivim zbog ubojstva odvjetnicke vježbenice Ivane Hodak u listopadu 2008. No, iako je prvostupanjsku presudu potvrdio, Šlogar ima pravo na još jednu žalbu Vrhovnom sudu, s obzirom na to da je osuden na dugotrajni zatvor.

Njegov odvjetnik Antonio Zujic kaže da ce se svakako žaliti kada primi pismeno obrazloženje Vrhovnog suda.

"Presudu još nisam zaprimio, a kada je dobijem imamo rok od 15 dana za podnošenje nove žalbe", kazao je Hini Zujic, ciju je žalbu Vrhovni sud odbacio kao neosnovanu, a isto je ucinio i sa žalbom tužiteljstva koje je za Šlogara tražilo vecu kaznu.

Glasnogovornik zagrebackog Županijskog suda Krešimir Devcic kazao je da je presuda Vrhovnog suda donesena još sredinom rujna te da je na Županijski sud dostavljena prošloga tjedna.

Ivana Hodakubijena je hicima iz pištolja 6. listopada 2008. u stubištu zgrade, nedaleko od sjedišta zagrebacke policije, u kojoj je živjela s roditeljima. Nakon tog zlocina smijenjeni su ministri unutarnjih poslova i pravosuda te ravnatelj policije.

Šlogar je priznao zlocin tvrdeci da je ubojstvo pocinio iz osvete Ivaninom ocu, zagrebackom odvjetniku Zvonimiru Hodaku jer mu navodno prije 14 godina nije pomogao naci posao. Nakon toga se branio šutnjom.

Hodak je, pak, tvrdio da je Šlogarov motiv "lažan, iskonstruiran i neistinit" te da je atentat u uzrocnoj vezi s obranom njegova klijent,a umirovljenog generala Vladimira Zagorca. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter