Šljuncari "šalju u pakao" novinarku Nove TV

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nezadovoljni izvještavanjem novinarke Nove TV Danke Derifaj na temu šljuncarenja i zakona koji obraduje ovu djelatnost, Udruga šljuncara na svojoj Facebook stranici reagirala je porukom koja se može tumaciti (i) kao prijetnja smrcu. Šljuncari su ostavili link na pjesmu »Highway to hell« (»Autocesta za pakao«), a iznad njega napisali: »Samo za našu veliku prijateljicu Danku Derifaj, želimo joj sretan put.« Na odredište - »u pakao« - u komentarima šljuncari su joj poželjeli da stigne »što prije«.

Nakon što su naveli da ce novinarki Derifaj dati i automobil kako bi što brže stigla na odredište, uslijedila je primjedba osobe koja se na facebooku predstavlja kao Marija Siladic, a koja je napisala: »E, za auto znam sigurno da ga treba pogurati, a možda treba još nekome nešto nagurati negdje...«. Udruga šljuncara na to odgovara: »Da, štapic dinamita.« Dubravka Vukšic , zaposlenica tvrtke Dravski put, koja nastupa u ime Udruge šljuncara, prema vlastitom priznanju, stavila je sporni post na facebook stranicu svoje Udruge.

- To je moje osobno mišljenje. Novinarka je na svojoj televiziji izrazila svoje slobodno mišljenje o šljuncarima i našem poduzecu, rekla je Dubravka Vukšic. Nakon što smo je upozorili da je rijec o ozbiljnoj stvari, odnosno da su takve šale neprihvatljive, Vukšic je uznemireno rekla: »Trebala je razmisliti prije nego nas je stavila na televiziju. Ja sam stavila taj post i stavit cu ih još stotinu.« Telefonsku slušalicu potom je dala svom suprugu Damiru Vukšicu , koji je ustvrdio da je navedena facebook stranica u ingerenciji Udruge šljuncara, »a ako novinarka ima neki problem neka se obrati svom odvjetniku«.

Novinarka Derifaj poslušala je savjet Udruge šljuncara, pa je u pratnji odvjetnice Nove TV podnijela policiji prijavu zbog uznemiravanja.

- Spomenute prijetnje nastavak su na dosadašnje izrazito bahate i nekulturne telefonske pozive od strane gospodina Vukšica. Pretpostavljam da živopisnim idejama što bi mi sve ucinili, doticna gospoda kompenziraju nezadovoljstvo uzrokovano obecanjima da ce nesmetano šljuncariti na Dravi, bez obzira što ne posjeduju koncesiju, ustvrdila je za Novi list novinarka Derifaj. (L. TOMICIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter