Sljemenska staza zaledena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pripreme za mušku i žensku utrku Svjetskog kupa na Sljemenu pri samom su kraju, Crveni spust je spreman, jer je prošla noc na Sljemenu bila hladna pa je injektiranjem vode u snijeg staza zaledena.

Danas i sutra postavljat ce se zaštitne ograde i uredivati cilj, te ce se obavljati završne pripreme kako bi Sljeme vec 2. sijecnja, dan prije ženske utrke docekalo spremno najbolje svjetske slalomašice.

Neke od najboljih svjetskih skijašica vec su danas stigle u Zagreb, pa ce tako clanice francuske skijaške reprezentacije u hrvatskoj metropoli i docekati Novu 2012. godinu. Najdužu noc u Zagrebu ce provesti Nastasia Noens, trenutna clanica društva 10 najboljih slalomašica svijeta, Sandrine Aubert, sljemenska Snježna kraljica iz 2010., kao i Tessa Worley, jedna od najboljih veleslalomašica svijeta.

Osmo izdanje "Vip Snow Queen Trophya na Sljemenu se održava 3. i 5. sijecnja 2012., a javna izvlacenja startnih brojeva bit ce održana na Trgu bana Jelacica, uz zabavni program za gradane. Startni brojevi za ženski slalom izvlacit ce se 2. sijecnja u 19 sati, a za muški slalom 4. sijecnja takoder u 19 sati. Gledatelji ce se prije pocetka izvlacenja zabavljati uz atraktivan nastup plesne skupine Atomic dance factory i Luka Vidovic s fragmentima predstave "Cijeli svijet je pozornica.

Obje ovogodišnje slalomske utrke ponovno ce biti nocne. Start prve vožnje ženskog slaloma je 3. sijecnja u 15 sati, a druge vožnje u 18 sati. Start prve utrke muškog slaloma 5. sijecnja je u 14.30, dok druga vožnja najboljih svjetskih slalomaša pocinje u 17.30 sati.

 


Podijeli: Facebook Twiter