Sljeme: Sve spremno za Snježnu kraljicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sljemenska staza bit će spremna za najbolje skijaše i skijašice, koji će se 4. i 6. siječnja natjecati na jubilarnom desetom izdanju Snježne kraljice, utrkama slaloma za Svjetski kup.

Reno Fleiss i Dragutin Žiljak, koji su zaduženi za pripremu staze, navode da će staza biti spremna za utrke ženskog slaloma 4. siječnja (prva vožnja u 10, a druga u 13 sati) te muški slalom 6. siječnja (14.45 i 18.10 sati).

Direktor reprezentacije Vedran Pavlek izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da će na Sljemenu nastupiti tri hrvatske skijašice: Sofija Novoselić, Saša Tršinski i Andrea Komšić, dok ćemo na muškoj utrci imati četiri predstavnika. Bit će to Ivica Kostelić, Dalibor Šamšal i Natko Zrnčić-Dim, dok će četvrti predstavnik biti odlučen na internim kvalifikacijama između Mateja Vidovića, Filipa Zubčića i Istoka Rodeša.

Što se tiče slabih nastupa Ivice Kostelića u proteklim utrkama, Pavlek je kazao da to nije pravo Kostelićevo lice. "Prvo, imao je problema s leđima, ali na sreću u manjem obimu negoli ranije, a kao drugo, njegove su pripreme tako koncipirane da će u najboljoj formi biti u siječnju te na ZOI-ju u Sočiju", rekao je Pavlek.

Organizatori su ponovili da će i ovogodišnje izdanje Snježne kraljice imati visoke standarde kad je u pitanju organizacija, po čemu je sljemenska utrka već dobro poznata u skijaškom svijetu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter