Sljeme - Nika Fleiss pobijedila u utrci legendi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivša hrvatska skijaška reprezentativka Nikla Fleiss pobjednica je humanitarne utrke "DM Zagreb Ski Legends" koja je večeras održana na sljemenskom Crvenom spustu.

Nika je u finalu bila bolja od 55-godišnjeg Švicarca Petera Mullera, najstarijeg sudionika utrke.

Osvajač dvije srebrne medalje s OI-ja u Sarajevu u Zagreb je stigao bez skija, kako je u šali kazao jer mu "nisu stale u mali zrakoplov kojim je doletio" pa ih je morao posuditi. Muller je tijekom karijere ostvario 24 pobjede u Svjetskom kupu, pri čemu čak 19 u spustu.

Treće mjesto osvojio je Marc Girardelli, osvajač pet velikih Kristalnih globusa, koji je rođeni Austrijanac, ali je nastupao za Luksemburg.

Girardelli je u borbi za broncu pobijedio Austrijanca Thomasa Sykoru, bivšeg osvajača malog Kristalnog globusa u slalomu (1997., 1998.). U ranijim utrkama ispale su bivše hrvatske reprezentativke Janica Kostelić i Ana Jelušić. Nastupili su još Alberto Tomba, Bojan Križaj...

Bivše legende svjetskog skijanja, koje su tijekom karijere ukupno osvojile 52 medalje na olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima, ali i deset ukupnih pobjeda u Svjetskom kupu, 27 Malih globusa, 200 pojedinačnih pobjeda u Svjetskom kupu i 500 postolja, nastupili su u humanitarnoj utrci za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.

Glavni sponzor humanitarne utrke DM će donirati godišnje zalihe higijenskih i kozmetičkih proizvoda.

Direktor bolnice Ivan-Željko Weiss zahvalio se, kako je rekao, umjetnicima skijanja što su se sjetili i djece koja su vezana za krevet cijeli život i koja su smještena u ustanovi koja se nalazi u podnožju cilja u koji će legende ući na kraju svoje utrke. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter