Sljeme: Hirscher pobjednik, Kostelić osmi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je šestog izdanja muškog slaloma Vip Snow Queen Trophyja na Sljemenu, čime je obranio prošlogodišnju pobjedu, dok je najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio osmo mjesto.

Hircher je postao prvi skijaš koji je na Sljemenu slavio dvaput, a do 15. pobjede u Svjetskom kupu stigao je rezultatom 1:56.17. Drugo mjesto s 57 stotinki sekunde zaostatka osvojio je Šveđanin Andre Myhrer, dok je treći bio Austrijanac Mario Matt s 1.09 sekundi zaostatka.

Kostelić je nakon prve vožnje bio na četvrtom mjestu s 23 stotinke zaostatka za najbržim Šveđaninom Jensom Byggmarkom, no u drugom nastupu je pokvario ukupni plasman i na koncu je imao osmo vrijeme sa skoro dvije sekunde zaostatka. 

Najbolji mu je to rezultat u slalomu ove sezone, uz osmo mjesto u Leviju, ali i drugi najgori na Sljemenu nakon 2010. kada je odustao u prvoj vožnji.

Na sljemenskom Crvenom spustu do sada je triput bio drugi i jednom treći. Ove sezone Kostelić je u Leviju bio osmi, u Val d'Isereu je osvojio 16. mjesto, u Madonni di Campiglio deseto, dok je u Muenchenu zauzeo peto mjesto.

Od ostalih hrvatskih predstavnika Istok Rodeš je u prvoj vožnji osvojio 42. mjesto, dok Dalibor Šamšal, Matej Vidović i Filip Zubčić nisu uspjeli završiti prvu utrku.

Utrku muškog slaloma na Sljemenu je pratilo oko 14.000 gledatelja, a među gledateljima su bili i hrvatski premijer Zoran Milanović, ministar znanosti, prosvjete i sporta Željko Jovanović, ministra turizma Veljko Ostojić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i riječki Vojko Obersnel, članovi obitelji Kostelić kao i mnogi drugi predstavnici hrvatskog političkog, sportskog, gospodarskog, društvenog i javnog života te brojni ljubitelji skijanja.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Hirscher sa 740 bodova, Norvežanin Aksel Lund Svindal je drugi sa 689 bodova, a treći je Amerikanac Ted Ligety s 552 boda. Kostelić je jedanaesti skijaš svijeta s 240 bodova. 

U poretku slalomaša vodi Hirscher s 420 bodova, drugi je Nijemac Felix Neureuther s 341 bodom, a treći je Myhrer s 330 bodova. Kostelić je na sedmoj poziciji sa 145 bodova.

Skijaši sada sele u švicarski Adelboden gdje su na rasporedu veleslalom (12. siječnja) i slalom (13. siječnja). (Hina)

Kostelić: Kasnio sam na svakim vratima

Sigurno ne mogu biti oduševljen svojim nastupom, kasnio sam na svakim vratima i nisam mogao biti bolji od osmog mjesta, kazao je najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić nakon osmog mjesta na šestom izdanju muškog slaloma Vip Snow Queen Trophyja na Sljemenu.

- Neću se uopće vaditi na bolno koljeno, ono mi danas nije smetalo. Jednostavno, napravio sam previše pogrešaka na ovakvoj stazi. Nažalost, moja ekipa je mala i mi uopće ne treniramo po oštećenim stazama, a očito bismo morali, kazao je Ivica, koji prvi put na Sljemenu nije bio na postolju, a da je završio utrku. Nije bio previše iznenađen ni pobjedom Austrijanca Marcela Hirschera.

- Hirscher je od samog početka sezone sjajan i njegova pobjeda nije iznenađenje. Njegov način skijanja je očito budućnost jer mu omogućava da bude brz i na ovako oštećenim stazama, kako je to u pravilu u drugim vožnjama svih utrka. Ja danas nisam bio brz, naprotiv, zaključio je Ivica.


Podijeli: Facebook Twiter