Sljedeći mjesec počinje izgradnja igrališta na Vidikovcu i Pragrandeu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sljedeći mjesec na Vidikovcu, i Pragrandeu, počinje dugoočekivana izgradnja multifunkcionalnog igrališta. Igralište na Vidikovcu kod Prilaza Monte Cappelletta izgradit će se na površini od oko dvije tisuće metara kvadratnih te će obuhvaćati objedinjeno igralište za mali nogomet/rukomet i košarku ukupne površine 939,50 kvadrata, pješačku stazu ukupne površine 305 četvornih metara, fitnes zonu sa spravama za vježbu na otvorenom (street workout) površine 110 kvadrata i boćalište dimenzija 12,5x3 metra.

U sklopu projekta posadit će se biljni materijal, prostor opremiti urbanom opremom, odnosno klupicama i koševima za otpatke te će se postaviti javna rasvjeta. Izvođač radova je zajednica ponuditelja Croatia tenis d.o.o. iz Zagreba i Vladimir Gortan d.d. iz Pazina, koji su odabrani kao najpovoljniji ponuditelj na provedenom javnom natječaju, a vrijednost investicije iznosi nešto više od 1,2 milijuna kuna. Nadzor nad izvođenjem radova obavljat će Učka konzalting d.o.o. iz Pazina. Kao što smo naveli, radovi planiraju započeti tijekom studenog, a završetak je planiran u veljači/ožujku sljedeće godine.

Izgradnjom multifunkcionalnih igrališta na Vidikovcu kod Prilaza Monte Cappelletta i multifunkcionalnog sportskog igrališta s pristupnom prometnicom na lokaciji Pragrande, Grad Pula nastavlja s realizacijom dodatnih sportskih i rekreativnih sadržaja na otvorenome za građane svih dobnih skupina.

- Razvoj sporta, posebice kod mlađih naraštaja, jedna je od ključnih smjernica Grada Pule te podržavamo apsolutno sve projekte, koji potiču fizički i psihički razvoj djece, i promiču zdrav način života. Sustavno i kontinuirano godinama ulažemo znatna financijska sredstva u razvoj sporta i podizanje kvalitete sportske infrastrukture, upravo da bi mladima omogućili adekvatne uvjete za bavljenje sportom. Samo u protekle četiri godine za sport i sportsku infrastrukturu Pule uloženo je više od 100 milijuna kuna. Nakon dovršetka izgradnje i uređenja više sportskih objekata, poput nogometnog stadiona Aldo Drosina, Doma sportova Mate Parlov, sportske dvorane na Velom Vrhu, sportske dvorane talijanske škole, škola Kaštanjer, Vidikovac i Stoja, atletske staze na SRC Veruda, multifunkcionalnog igrališta na Valdebeku, brojnih fitnes zone i drugog, u tijeku je i izgradnja javnog gradskog bazena, kojim će se dodatno podići kvaliteta sportskih sadržaja za sve naše sugrađane, najavio je gradnju dva nova multifunkcionalna igrališta gradonačelnik Boris Miletić.

Kao i na Vidikovcu, u istom vremenskom terminu, planiran je početak izvođenja radova i završetak izgradnje multifunkcionalnog sportskog igrališta s pristupnom prometnicom na lokaciji Pragrande. Na površini od oko 1.500 kvadrata izgradit će se multifunkcionalno igralište, koje će sastojati od polja za igru malog nogometa/rukometa te košarke, sa svim potrebnim rekvizitima za igru (koševi, golovi, ograda) i javnom rasvjetom te pristupna prometnica u dužini od oko 115 metara s javnom rasvjetom, oborinskom odvodnjom i parkiralištem s deset parkirnih mjesta. Također će se posaditi biljni materijal te će se prostor opremiti urbanom opremom (klupice i koševi za otpatke). Izvođač radova je Cesta d.o.o. Pula, kao najpovoljniji ponuditelj na provedenom javnom natječaju, a nadzor će izvoditi Pontifex d.o.o. Pula. Vrijednost investicije iznosi gotovo 1,8 milijuna kuna.

- Grad Pula osluškuje potrebe građana i sukladno tome planira aktivnosti da bi našim sugrađanima omogućili kvalitetne nove sadržaje. Vjerujem da će korisnici u velikom broju koristiti sadržaje budućih multifunkcionalnih igrališta, a mi kao Grad i dalje ćemo se truditi i provoditi aktivnosti kojima osiguravamo bolji standard življenja naših građana, zaključio je pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Giordano Škuflić. (Goran ROJNIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter