Sljedeći mjesec napokon stižu dječja igrala

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

U travnju protekle godine započela je rekonstrukcija parka između nebodera u Koparskoj ulici u Šijani. Dječja su igrala tada  odvezana te su započeli zemljani radovi. No, u lipnju su nam se zabrinuti roditelji javili kako su radovi stali te izrazili nezadovoljstvo što su im djeca upravo po ljeti ostala bez mogućnosti igranja ispred vlastitih domova. Tada su nam iz Grada naveli da je na navedenoj lokaciji započelo uređenje nove zelene površine u sklopu koje bi trebao biti smješten memorijalni dio posvećen dr. Maretiću i dio na kojem se nalazi novo dječje igralište. Novouređena površina sadržavat će, naveli su, dvije arhitektonski povezane, ali odvojene sadržajne cjeline.

- Površina namijenjena za dječje igralište u potpunosti bi trebala biti ograđena kako bi se osigurao siguran i nesmetan boravak djece. Uređenju ove površine pristupilo se na inicijativu Mjesnog odbora, naveli su nam tada u svom odgovoru, uz napomenu da je projekt uređenja izrađen od strane Urbisa te da će radovi biti gotovi prije pune turističke sezone.

No, ljeto je došlo i prošlo, pa čak i jesen i zima, te uskoro ulazimo u novo proljeće, a park još nije gotov. Doduše, staze u uređene, grmlje posađeno, no niti jednog dječjeg igrala još nema. Što se događa ponovo smo upitali nadležnog pročelnika Damira Prhata, koji navodi da je za nabavu dječjih igrala tijekom prošle godine provedena nabava i sklopljen okvirni sporazum. Prvi ugovor po okvirnom sporazumu sklopljen je početkom ove godine i isporuka i montaža prvih dječjih igrala očekuje se početkom ožujka nakon čega će uslijediti postavljanje i montaža, gume, igrala i ograđivanje lokacije igrališta.

- Što se tiče uređenja memorijalne zone, ista je opločana i postavljeni su kubusi umjesto klupa. Unutar nje predviđen je prostor za postavu spomen obilježja posvećenog dr. Maretiću. Uređenje spomen zone uslijedit će u dogovoru s Mjesnim odborom Šijana koji je inicijator cijelog uređenja, navodi se u odgovoru iz Grada Pule. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter