Sljedećeg tjedna održava se 18. Croatia Bike Week

Predstavljanje 18. Croatia Bike Weeka (A. ŠIMIĆ)
Predstavljanje 18. Croatia Bike Weeka (A. ŠIMIĆ)

Bogatiji i prošireni program 18. izdanja Croatia Bike Weeka, prošlih godina poznatog kao Twin Horn Beach Party u pulskoj Turističkoj zajednici predstavili su predsjednik motokluba Twin Horn Edi Ljubić i direktorica TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj.

Program počinje u ponedjeljak u Puli, a kulminirat će u četvrtak, petak i subotu na Monumentima, gdje bikere očekuju bogati glazbeni program, motoigre, izložbe i drugi zabavni sadržaji.

- Ove se godine motosusret održava pod novim imenom, koje je nastalo uz podršku brojnih hrvatskih motoklubova. Ime Croatia Bike Week dali smo mu zato što je jedan od najvećih u Hrvatskoj te među 10 najvećih u Europi ako govorimo o klupskoj organizaciji. Zbog gostiju koji su nas zamolili da prije dođu kampirati, kamp će biti otvoren sedam dana i bit će besplatan. Program počinje u ponedjeljak u Puli s obzirom na to da su Monumenti izdvojeni, naveo je Ljubić.

Istaknuo je da je ovaj motosusret prošlih godina privukao i do 20 tisuća ljudi, od kojih polovicu stranaca iz svih krajeva Europe i svijeta te se stoga smatra važnom manifestacijom za pulski turizam i ima podršku Grada i TZ-a, što je potvrdila i Cinkopan Korotaj.
 
Prva tri dana manifestacija će se održati u Puli. Bikerski susret počinje u ponedjeljak u 21 sat u Rock Caffeu, a sviraju The Josey Wales Outlaws. U utorak u 21.30 duo Two Guitars nastupa na terasi caffe bara Q-Time na Portarati, a u srijedu u Uljaniku grupa 052.

Glavni program manifestacije, onaj na Monumentima, počinje u četvrtak u 22 sata, a nastupit će bendovi Brain Production, Static i Fault. U petak program starta u 18 sati stunt showom "Na krilima Red Bulla", nakon kojeg u 21.30 nastupaju Twin Horn Band, Telefone Blues Band i Double Dose.

U subotu će se u 14 sati održati izložba oldtimera, a u 16 sati defile po gradu u kojem se očekuje nekoliko tisuća motora. Trajat će oko 40 minuta, a o regulaciji prometa pobrinut će se prometna policija i redari. U 17 sati slijedi stunt show, dok će u 18 sati na custom showu biti odabrane najljepše prerade motocikala i nagrađeni njihovi vlasnici.

Zvijezde subotnje večeri su Goran Bare & Majke koji će nastupiti u 23 sata. Za zagrijavanje je zadužen ženski rock bend Angels & Marcela Oroši koji svirku počinje u 21 sat. Nakon nezaobilaznog sexy showa u 1 sat nastupa bend Static, koji će veliko bikersko okupljanje zatvoriti obradama Metallice. (Ana ŠIMIĆ)

Na Monumente brodom i taksijem

Iako Monumenti mogu primiti veliki broj vozila, Ljubić apelira na posjetitelje da, umjesto autom, na bikerski susret dođu organiziranim brodom ili taksijem tvrtke Cammeo, s kojim je motoklub Twin Horn dogovorio niže cijene za prijevoz do Monumenata za vrijeme manifestacije.

Brod za Monumente vozi od četvrtka do nedjelje, a kreće s pulske rive kod carinskog gata i bit će obilježen natpisom. U četvrtak i petak prvi brod kreće u 17 sati, a vozit će svaki sat do 5 sati ujutro. U subotu će, zbog cjelodnevnog programa, prvi brod iz Pule krenuti u 12 sati, a zadnji u nedjelju u 10.


Podijeli: Facebook Twiter