Sljedeće godine kompletno uređenje Rovinjske ulice

Ruglo nadomak centra grada - Rovinjska ulica (A. KANCELAR)
Ruglo nadomak centra grada - Rovinjska ulica (A. KANCELAR)

Prošlo je više od četvrt stoljeća otkad se urušio dio Rovinjske ulice, no iduće će se godine ona konačno urediti.

Spoj Radićeve ulice s Monte Zarom bio je sve ove godine zapravo makadamski put, ulica je godinama predstavljala potencijalnu opasnost za pješake, a nije imala niti kvalitetnu javnu rasvjetu.

Gornji dio odavno je razrovan i nikad rekonstruiran, a kao razlog se navodio pronalazak kaverni ispod ulice. Prošle se godine Grad konačno odlučio pozabaviti ovim problemom te je naručena izrada projektnog rješenja za područje na kojem je nekad vađen kvarcni pijesak, zbog čega je prometnica i počela propadati.

- Nakon što smo ove godine odradili kvalitetnu pripremu, sva geološka istraživanja i snimanja, sljedeće godine počinje kompletna sanacija Rovinjske ulice koja će se nakon komunalnog uređenja pustiti u promet.

Ta je lokacija dugi niz godina bila zapuštena i podosta problematična, a kada se uredi, pridonijet će poboljšanju prometa Monte Zarom i boljoj pješačkoj povezanosti cijelog područja, najavljuje resorni pročelnik Damir Prhat.

Program gradnje u sljedećoj godini obuhvaća i izgradnju komunalne infrastrukture, između ostalog, u naselju Fojbon, potom nogostupa duž Ulice Stoja, nastavak gradnje infrastrukture na Gregovici, Paduljskom putu, Ulici Proštinske bune, Šandaljskoj ulici i Boriku te Mihovilovićevoj i Palisinoj ulici. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter