Slike iz djetinjstva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Njezin individualni nerv ocituje se u karakteru poteza, nacinu vodenja linije, tragu kista pretvorenom u mrlju, a nakupinama boja i slojevitošcu kojom gradi slike Patricia iskazuje svoje videnje i doživljavanje svijeta". Procitala je to, iz kataloga koji potpisuje Zvjezdana Prohaska, direktorica fažanske Turisticke zajednice Melita Perokovic prilikom sinocnjeg otvorenja prve samostalne izložbe slika Patricije Cunjak, mlade rijecke umjetnice i studentice nastavnickog odsjeka druge godine Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Novi postav u turistickom uredu nosi naziv "Skriveno u zelenom", a kako i nagovještava tim naslovom, svoje motive prenosi nijansama zelene boje. U sjeni i iz sjene odvijaju se intimne price iz djetinjstva - igre na plaži, šetnje uz more, sjecanja i snovi.

- Likovi se naziru u zatomljenoj i degradiranoj paleti u kojoj dominira plava boja, piše Prohaska u knjižici izložbe i dodaje da su oni figurativni iskazi uspostavljanja kontakta s osobama koje je okružuju i mjestima koja oni nastanjuju te da se u svojoj cjelini mogu tumaciti kao autobiografski zapisi i personifikacija proživljenog djetinjstva.

Patricia Cunjak ovu je izložbu dobila kao nagradu strucnog žirija na prošlogodišnjem fažanskom Open Riva Artu, a upravo je ove radove procijenila vrijednima. "Skriveno u zelenom" na zidovima fažanskog TZ-a ostaje do 11. rujna.


Podijeli: Facebook Twiter