Slikar neoprezno ispalio dva hica, trecim si presudio

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dva hica iz pištolja koja su završila u stropu te u zidu kraj prozora trgovine u kojoj se nalazila 41-godišnja vlasnica posljedica su nespretnog rukovanja pištoljem Milana Madarca, zvanog Magi, 59-godišnjeg poreckog slikara koji je ispalivši treci hitac u nedjelju oko 17 sati pocinio samoubojstvo u svom ateljeu u Eufrazijevoj ulici u Porecu, izvijestio je u ponedjeljak Valter Opašic na konferenciji za novinare u PU istarskoj.

- Ocevidom kojeg je policija obavila u nazocnosti zamjenika Županijske državne odvjetnice u Puli Eddyja Putigne utvrdeno je da Madarac nije pokušao ubiti prodavacicu, odnosno vlasnicu prodavaonice odjece koja se u Eufrazijevoj ulici nalazi nasuprot njegovog ateljea, kazao je Opašic.



Porecka policija je dojavu o pucnjavi u Eufrazijevoj ulici zaprimila oko 17 sati. Višesatni ocevid razjasnio je dinamiku dogadaja i slijed hitaca pa je tako utvrdeno je da je Madarac stajao na samom ulazu u atelje u kojemu je inace i živio kada je zbog njegove nespretnosti pištolj ispalio jedan hitac u strop ducana, dok je drugi završio u zidu kraj prozora ducana. Potom je slikar ušao u atelje i ondje pocinio samoubojstvo.

Pištolj je Madarac nelegalno posjedovao. Premda smo prvotno objavili da je slikarovo prezime Cervenjak, a da mu je nadimak Madarac, jer nam je tako u Porecu tijekom ocevida rekao jedan njegov školski kolega, iz policije doznajemo da je pravo ime pokojnog slikara Milan Madarac te da nikada nije bio kazneno prijavljivan.



Vijest o pucnjavi i samoubojstvu poreckog portretista Milana Madarca bilo je jucer glavna tema razgovora u gradu. Njegova galerija jucer je bila zatvorena, a o tragediji je svjedocila rupa od metka na prozorskom staklu. S nekoliko Porecana i ljudi koji se Madarca ili Magija, kako su ga cesto zvali, sjecaju od najranije dobi, doznajemo da ga najbolje opisuje rijec boem, da je bio osebujna licnost, ulicni umjetnik koji je živio samozatajno i povuceno. Neki sugradani na spomen njegova imena odmah vele da je bio prvi porecki portretist koji je cijeli svoj radni vijek proveo i za život zaradivao slikanjem portreta na rivi. (Marica KOŠTA, Vedrana HABEREITER)

OPŠRINIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter