Slijepim osobama doniran bicikl za vožnju u tandemu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska županija ispunila je prošlogodišnje obecanje i Udruzi slijepih osoba Istarske županije donirala bicikl za vožnju u tandemu.

Donaciju je Zlatku Kufticu, predsjedniku udruge, urucio Miodrag Cerina, procelnik kabineta župana, na prigodnoj svecanosti na kojoj su sudjelovali voditelj biciklistickog kluba slijepih Istarske županije Tandem Zlatko Sandric i Biljana Bekic, autorica programa "Dobar dan!", kojim se pomaže slijepim osobama u kucama.

- Zahvaljujem na donaciji u ime 321 slijepe osobe u Istri i zadovoljstvo nam je što je Županija još jednom pokazala da ispunjava svoja obecanja jer nam je poznato da je udrugama u ostatku zemlje puno teže.

Naša je udruga prva ozbiljnije pokrenula vožnju u tandemu u zemlji, štoviše registrirali smo biciklisticki klub za slijepe osobe. Donacija ce poslužiti našim clanovima da na tandemu u sat vremena produ dionicu od Pule do Kuce svjetla u Cukricima, rekao je Kuftic te istaknuo da ce bicikl omoguciti clanovima udruge da budu aktivni uz pomoc vodica.

Na donaciji je zahvalila i Biljana Bekic, inicijatorica programa za pomoc slijepim osobama, kojoj je poklonjena monografija biciklistickog asa Cvitka Bilica, a koja je istaknula da ce bicikl odmah u funkciju zajedno s dosadašnja cetiri te ce slijepe osobe krenuti u seriju vožnji po Istri.

Koliko je znacajan ovaj projekt, potvrduje i interes madarske udruge slijepih koju ce istarska udruga educirati ove godine u Premanturi.

- Samo ispunjavamo dano obecanje, a donacija ce slijepim osobama omoguciti samostalnost, sigurnost i pokretljivost. Ugodno sam ostao iznenaden vidjevši slijepe osobe kako sudjeluju na nedavnoj Parenzani, a možemo obecati da cemo udruzi pomoci i oko uredenja prostora koje im je dodijelio Grad Pula te uložiti zadnji napor da se dovrši projekt Kuce svjetla u Cukricima, rekao je Cerina.


Podijeli: Facebook Twiter