Slijedi sedam atraktivnih koncerata


Nastupom Varaždinskog komornog orkestra (23. lipnja), otvara se ovogodišnja, jedanaesta po redu edicija BaRoMus festivala koja će ljubiteljima klasične glazbe donijeti sedam atraktivnih koncerta. Valja imati i na umu da se svi koncerti odvijaju od 23. do 13. srpanja i to u prelijepom ambijentu rovinjske crkve sv. Franje.

Tradicionalno, BaRoMus Festival, pod vodstvom umjetničkog ravnatelja i idejnog začetnika Domagoja Terzića i u organizaciji Europskog centra za kulturu iz Rovinja, u goste dovodi međunarodno priznate umjetnike koji ovu glazbenu manifestaciju pretvaraju u pravu svečanost glazbe.

-Programska intencija festivala jest kvalitetno spajanje i sukobljavanje tek naizgled udaljenih svjetova stare i suvremene glazbe. Stoga, i BaRoMus festival vođen krilaticom "Barok: jučer-danas-sutra" istražuje mrežu podudarnosti između pojedinih stilova suvremene glazbene kulture i onih koji su obilježili razdoblje baroka u glazbi.

S polazištem u bogatoj baroknoj glazbenoj literaturi festival posjetitelje vodi u prostor u kojem se sugestivnoj glazbenoj priči o prošlim vremenima, suprostavljaju suvremena suzvučja i moderniji glazbeni, poručuje prof. Terzić svim ljubiteljima glazbe. Uz organizatora, valja istaknuti i da se 11. BaRoMus Festival održava zahvaljujući potpori Adris grupe, Ministarstva kulture, Istarske županije, Grada Rovinja i njegove Turističke zajednice, te Eurotrade d.o.o. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter