Slijedi promjenjivi vikend

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Predstojeći vikend bit će uglavnom suh, najavljuju meteorolozi. U subotu bi, prema generalnoj prognozi za Hrvatsku, trebalo biti hladnije, uz buru i razvedravanje, a u nedjelju se očekuje toplije vrijeme, uz južinu, a navečer i mjestimičnu kišu, pogotovo u gorju i u unutrašnjosti Istre. U subotu se očekuju jutarnje sumaglice, pa i mjestimične magle, a u nedjelju će puhati umjeren, ponegdje i jak jugozapadnjak. Početkom novoga tjedna velika je vjerojatnost kiše diljem kopnenog područja i duž jadranske obale.

Za područje Istre i Kvarnera meteorološki portal Istramet u subotu prognozira pretežno oblačno vrijeme, s mjestimičnom slabom kišom prema kraju dana. Puhat će slabo do umjereno jugo, a očekuju se jutarnje temperature zraka od 6 do 13 stupnjeva te dnevne vrijednosti između 15 i 19 stupnjeva.

U nedjelju se nastavlja pretežno oblačno vrijeme uz mjestimičnu slabu kišu, naročito na riječkom području. Puhat će umjereno i jako jugo, na Kvarneriću uz mogućnost olujnih udara. Jutarnje temperature zraka očekuju se u rasponu od 7 do 15 stupnjeva, a dnevne između 16 i 19 stupnjeva. (D. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter