Slijedi četiri dana sportskih, kulturnih i zabavnih manifestacija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dan općine Fažana, kojim se slavi njen 16. rođendan, pratit će četverodnevni program kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija diljem Fažane. Program, koji počinje već u petak središnjom svečanošću, na današnjoj su konferenciji za medije predstavili predstavnici Općine na čelu s načelnikom Radomirom Koraćem, Turističke zajednice i sportskih društava.

- Prošlo je 16 godina od osnutka općine Fažana, općine koja je zadnjih godina strahovito napredovala i koja spada u red najrazvijenijih u Hrvatskoj te koja sa strategijom i vizijom tim koracima nastavlja i narednih četiri godine, rekao je Korać.

Program, kako je izvijestila njegova zamjenica Ada Damjanac, počinje u petak, 16. lipnja, u 19 sati svečanošću u Multimedijalnom centru, umjesto svečane sjednice Općinskog vijeća s obzirom da ono još nije konstituirano. Tom će prilikom biti dodijeljene zahvalnice zaslužnim pojedincima i organizacijama, svoj će porogram izvesti KUD Ulika te mlada glazbena nada Olivia Malbon, a u 20 sati na ljetnoj pozornici počinje zabava uz Duo Mot i Erika Baliju.

- U subotu u mini-sportskom centru u 9 sati počinju turniri u boćanju, pikadu i kartanju, otvoreni za sve zainteresirane. Paralelno s time, u 11 sati starta Brijunska regata s lučice Delfin koja prolazi Fažanskim kanalom. Navečer pred crkvom sv. Kuzme i Damjana slijedi koncert grupe Trio Rio i Jozefina, Mariachi showa i Abba showa te podjela priznanja sudionicima i pobjednicima regate, rekla je Damjanac.

U nedjelju se od 10 sati održava 1. plivački maraton, koji Fažana na plaži Dječje igralište organizira u suradnji s Plivačkim klubom Poreč. Prijave su otvorene već od 8.45, maratonci će plivati dionicu od 3.000 metara, a rekreativci, čak i uz pomoć peraja i drugih pomagala ukoliko to žele, dionicu od tisuću metara. Podjela medalja i druženje slijedi od 12.30 sati na istoj plaži.

- U nedjelju Fažana slavi i suzaštitnika sv. Elizeja. U toj istoimenoj crkvici, dragulju sakralne baštine iz 6. stoljeća, u 18.30 održat će se sveta misa te mala procesija. Nakon toga na istom mjestu slijedi koncert renomiranih harfistica Tajane Vukelić Peić i Biserke Krčelić, a potom domjenak i druženje, rekla je direktorica Turističke zajednice Melita Peroković. Taj dio programa uz TZ organizira fažanska Župa.

U ponedjeljak, u 18 sati u MMC-u, počinje program Društva Naša djeca, kojim će kao završnoj produkciji predstaviti dječje stvaralaštvo i svoje uspjehe tijekom godine. Proslava se poklapa i s prvim turnusom 4. Giuseppe Biasuzzi Fažana Brioni Kup, međunarodnog nogometnog turnira za male i mlade nogometaše, što u organizaciji Bi Village i NK Mladosti počinje sutra. (Z. STRAHINJA)



Podijeli: Facebook Twiter