Slijedi borba za čuvanje 6. pozicije

Hrvoje Milić i Ivan Zgrablić (M. ANGELINI)
Hrvoje Milić i Ivan Zgrablić (M. ANGELINI)

Dobro nam došli Vinkovčani. Natpis je to koji bi trebao stajati iznad glavnog ulaza na Gradski stadion "Aldo Drosina" na kojem su nogometaši Istre 1961 u subotu po treći put u manje od godinu dana pobijedili Cibaliju. Trilogija je uspješno zaključena prije dva dana golovima Hrvoja Milića i Sandija Križmana, dok je jedini gostujući gol, ujedno i jedini koji su nogometaši Cibalije postigli u 270 minuta nadmetanja s Istrom 1961, zabio Mladen Bartolović. Uspjeli su tako pulski nogometaši napokon skinuti to prokletstvo domaćeg terena i nakon više od pet i pol mjeseci te pet uzastopnih remija ponovno slaviti na "Drosini".

Raspoloženi Križman bit će neophodan želi li Istra 1961 sačuvati šestu poziciju na kojoj se trenutačno nalazi. U posljednja četiri kola "zeleno-žuti" ulaze s 37 bodova, jednim više od Osijeka i dva od Slaven Belupa te ako zadrže tu prednost, ostvarit će najbolji plasman u povijesti pulskog nogometa. Trenutačna forma i rezultati koje postižu oni i njihovi direktni suparnici debelo je na strani pulskih nogometaša, a stvari bi mogle biti puno jasnije ako puleni Igora Pamića u sljedećem kolu neokrznuti prođu Koprivnicu. Bod protiv direktnog konkurenta bio bi odličan rezultat, pobjedom bi eliminirali "farmaceute" i okrenuli se Osijeku. I raspored ide na ruku "zeleno-žutima" jer Osječani do kraja imaju dva teška gostovanja, kod Lokomotive i Hajduka, uz domaće oglede protiv Intera i Cibalije. Slavenu, pak, uz Istru 1961 stiže i Zagreb, dok odlazi Zadru i Interu. Puljani će osim u Koprivnicu putovati i u Split, dok na "Drosinu" stižu "dužnici" Rijeka i Lokomotiva, dvije momčadi koje su proljetos s nje iščupale po bod.

Što se tiče borbe za ostanak, ako iz lige na kraju sezone ispadnu tri kluba, "zeleno-žuti" još nisu matematički potvrdili prvoligašku vizu za sljedeću sezonu. (Ivica CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter