Sletio u Rašu i utopio se

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

R. V. (43) iz Labina poginuo je u prometnoj nesreci u mjestu Štalije kraj Raše u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima. Policija je dojavu zaprimila oko 6.30 sati da se u kanalu rijeke Raše nalazi prevrnuto vozilo. Istražni sudac naložio je obdukciju tijela preminulog vozaca radi utvrdivanja uzroka smrti.

Nesreca se dogodila kada je R. V. upravljajuci automobilom renault megane pulskih oznaka iz smjera Bršice prema Raši zbog neprilagodene brzine izgubio nadzor nad vozilom i prešao preko suprotnog kolnickog traka prilikom cega je udario u metalnu ogradu mosta i sletio u rijeku Rašu. Uslijed pada u rijeku vozilo se prevrnuo na krov, a vozac je ostao u vozilu. Naime, prema rijecima osobe koja živi u tom podrucju nesreca se nije dogodila u rijeci Raša vec na dijelu obuhvatnog kanala Krapan na mjestu gdje se ulijeva u rijeku Rašu.

Policija je nakon obavljenog ocevida na automobilu i mjestu nesrece utvrdila da se nesreca dogodila tijekom noci. Na mjestu dogadaja policija je poslala i ronioce PU istarske. U vozilu osim preminulog R. V. nije bilo drugih putnika. Istražni sudac Županijskog suda u Puli naložio je obdukciju stradalog 43-godišnjaka te je tijelo prevezeno na Odjel patologije.

Od pocetka godine na istarskim cestama poginulo je ukupno osam osoba, što znaci da je u prosjeku svakog osmog dana je jedna osoba poginula. Prošle godine su u istom vremenskom razdoblju poginule cetiri osobe na istarskim cestama. Ove je godine povecan broj poginulih za 100 posto.


Podijeli: Facebook Twiter