Sletio prvi avion iz Beograda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U 12.45 sati u Zracnu luku Pula sletio je prvi avion kompanije JAT koji ce tijekom ove sezone, utorkom i subotom, prometovati na liniji Beograd - Pula - Beograd. Naime, Uprava Zracne luke Pula prekjucer je u Beogradu potpisala trogodišnji ugovor s kompanijom JAT, potvrduje Bruno Rogovic, direktor Zracne luke Pula.

- Vjerujemo da ce nakon dvogodišnje pauze ta linija pokazati dobre rezultate. Tada je punjenje iznosilo 90 posto. Današnjim prvim letom došlo je 59 putnika, a cak ih je 20 predvideno za odlazak što je dobar broj jer su inace prvi povratni letovi prazni. Naš cilj je uvesti i redovni linijski let na relaciji Beograd - Pula, pa makar to bilo jedanput tjedno, jer vjerujem da za to postoji interes, kazao je Rogovic.

Dodao je i da se tijekom današnjeg dana ocekuje dolazak 7.000 putnika, te da je ta brojka trenutno u usponu. U špici sezone broj putnika u dolasku dosegne 12 tisuca.

Podsjetimo da je slijetanje iz Beograda utorkom u 10.15 sati, a polijetanje za Beograd u 10.50. Subotom zrakoplov JAT-a slijece u 12.45 sati iz Beograda, a polijece za Beograd u 13.20 sati. Zadnji let za Beograd u ovoj sezoni predviden je za 15. rujna.

Avionske karte mogu se kupiti u Zracnoj luci Pula na šalteru Croatia airlinesa ili u gradu u Uljanik plovidbi. Cijena povratne karte je 110 eura, u što nije uracunata aerodromska pristojba. Sve informacije mogu se dobiti u Zracnoj luci Pula na šalteru informacija ili na broju telefona 530 105. (B. VINCEK; snimio D. MEMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter