Slažem se s premijerom da je Brijuni rivijera lakrdija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vijecnik Nezavisne liste Plinija Cuccurina u pulskom Gradskom vijecu Mauricio Licul na konferenciji za novinare istaknuo je da se slaže s izjavom premijera Zorana Milanovica o projektu Brijuni rivijera.

- Što se Brijuni rivijere tice, i sam je premijer rekao da je sve ovo lakrdija. Kako nece biti kad je ugovor srocen zbrda-zdola radi izbora, i znalo se da ce biti problema. I oni su došli, a sada se marketingom želi krivica prebaciti na druge što je tipicno za celnike IDS-a vec 20 godina, rekao je Licul.

- Posljednjih se nekoliko dana u javnim medijima podigla prašina oko izjava istarskog župana. Ne ulazimo u komentar leksikona županovih fraza kada se obraca neprijateljima svekolikog razvitka u Istri. Svima je vec poznato koliko on voli zaokupljati pažnju medija. Upire se prstom u pomocnika ministra kulture Uzelca cija se glava traži, jer Salomin ocaravajuci ples traje i traje i ne smije stati. A svi znamo koju je cijenu Saloma zatražila za svoj ples, istaknuo je Licul.

Osvrcuci se na izgradnju kanalizacije na rivi, Licul je naglasio da su se u gradu pojavili plakati kojima se podsjeca na svijetlu buducnost nakon uredenja rive.

- To su oni lijepi plavi plakati s Augustom kao zaštitnim znakom. Nije da nismo znatiželjni tko je gradskoj upravi preporucio takvu plakatnu kampanju, ali možemo zakljuciti da je Manjgura nešto morala i odraditi da zaradi isplacenih 180.000 kuna, rekao je.

- Ako nas plakatima podsjecaju na to kakva ce nam lijepa buducnost biti za 17 mjeseci kada se dovrši kanalizacija na rivi, kakvi bi morali biti plakati kojima bismo mi podsjetili gradane da su, prije nepune dvije godine, usprkos našem protivljenju, mijenjana sva rasvjetna tijela na rivi, a danas se ti rasvjetni stupovi uklanjaju, pita se Licul.

Zakljucio je pozdravljajuci Augusta Velicanstvenog, cara koji je Pulu spalio jer se pridružila njegovim protivnicima.

- Pozdravljamo ga istim rijecima kojim su ga gradani radnicke Pule pozdravili grafitom, nakon što je u parku ispod Arene 1935. godine postavljen njegov broncani spomenik: "Ti che ti ga stomigo de fero, magna ti 'sto pan duro e nero", rekao je Licul. (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter