Slavonski Brod: ŽDO u Centru za socijalnu skrb

Stan u kojem je beba preminula (arhiva)
Stan u kojem je beba preminula (arhiva)

Kaznene prijave protiv odgovornih osoba u slavonskobrodskom Centru za socijalnu skrb, koje je danas najavila ministrica Milanka Opačić, još nisu stigle u Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu, a u ŽDO-u danas su zatražili i nove izvide. Podsjetimo, riječ je o stravičnom slučaju zanemarivanja djeteta, kada je beba preminula.

"Ministrica Opačić je najavila podnošenje kaznenih prijava protiv odgovornih osoba u Slavonskom Brodu. Ne možemo reći kada će prijave biti zaprimljene, ali bez obzira na to ŽDO je već zatražio provođenje izvida u cilju utvrđivanja njihove odgovornosti", izjavila je danas Mirela Šmital, zamjenica županijskog državnog odvjetnika.

Po njenim riječima, izvidi se provode i u smislu utvrđivanja odgovornosti roditelja za smrt djeteta. Šmital je potvrdila da se dodatni izvidi provode i za drugi slučaj otkriven inspekcijskim nadzorom, vezan uz zanemarivanje djece i podvođenje maloljetnica.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod Slavica Nikšić rekla je da će postupiti sukladno inspekcijskom nalazu, a Općinsko državno odvjetništvo neka pokrene postupak protiv svih odgovornih.

No, dodala je, Centar mora dalje raditi. Ima situacija kada je to teško, ali kada je riječ o djeci, pogotovo njihovom oduzimanju, morat će se raditi hitno, zajedno s policijom, Općinskim državnim odvjetništvom i svima u čijoj je to nadležnosti, kazala je Nikšić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter