Slavonski Brod: Pronađena bomba iz 2. svjetskog rata

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

Tijekom iskapanja zemljišta u Jagićevoj ulici u Slavonskome Brodu pronađena je zrakoplovna bomba iz Drugoga svjetskog rata.

Kako je danas izvijestila  brodsko-posavska Policijska uprava, bomba je pronađena jučer tijekom iskapanja zemlje na gradilištu obiteljske kuće tristotinjak metara sjeverno od slavonskobrodske Opće bolnice.

"Riječ je o bombi za koju još utvrđujemo koje je vrste i u kakvom je stanju. Po zasad dostupnim podatcima, pretpostavljamo da je riječ o zrakoplovnoj bombi američke proizvodnje oznaka GP500L",  rekao je na mjestu očevida policijski službenik za protueksplozivnu zaštitu Marijan Nikolaus. Kako je rekao, takvih se bombi dosta pronašlo na tom području i u Zagrebu.

Treba utvrditi o kojoj se vrsti upaljača radi. Bomba sadržava oko 120 kilograma eksploziva, što govori da je riječ o dosta opasnoj bombi koja može izazvati ljudske žrtve i učiniti veliku štetu, rekao je Nikolaus.

Evakuirani su ljudi iz triju obiteljskih kuća u blizini koji će se, po informacijama iz policije, u njih moći vratiti tijekom noći.

Bomba će na mjesto na kojem će se uništiti biti prevezena sutra. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter