Slavodobitniku "Prstenca" uginuo konj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prošlogodišnjem slavodobitniku viteške konjanicke igre "Trke na prstenac" Aleksi Vale pred ovogodišnju je utrku uginuo konj Šipoš, i to za vrijeme generalne probi za Trku, tri dana prije glavne "Trke na prstenac".

Konj je imao 19 godina, a od infarkta je trenutno preminuo. Dvostruki dobitnik Prstenca Aleksa Vale izjavio je da je za njega to velika tragedija, ali da ce, unatoc tomu, nastupiti s drugim konjem.

- Pod velikim sam šokom i teško mi je govoriti o ovoj tragediji. Dobio sam novoga konja, kojeg moram utrenirati, ali nastup na Trci ne dolazi u pitanje, rekao je vidno potresen Vale.

Ovogodišnja 36. Trka na prstenac u Barbanu održava se od danas pa do nedjelje. Veceras ce se podici zastava „Trke na prstenac, a sutra ce se 15 konjanika nadmetati na Trci za viticu. Glavni program održat ce se u nedjelju, kada ce se na Trci za prstenac konjanici boriti za osvajanje prstenca i prijelaznog štita predsjednika Republike.

Trka se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovica, koji ce osobno slavodobitniku uruciti prijelazni štit. Prvi zapisi o Trci na prstenac potjecu iz 1696., a Barbanci su je obnovili 1976. godine. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter